Witold Kepinski - 24 maart 2022

Island haalt kapitaal op voor ontwikkeling enterprise browser

Island haalt kapitaal op voor ontwikkeling enterprise browser image

Island, maker van de Enterprise Browser, heeft aangekondigd dat het 115 miljoen dollar heeft opgehaald in zijn Series B-financieringsronde tegen een waardering van 1,3 miljard dollar. De ronde werd geleid door het in New York gevestigde wereldwijde durfkapitaal- en private equity-bedrijf Insight Partners, dat de eerdere financieringsronde van Island leidde. Bestaande investeerders Stripes en Sequoia Capital namen ook deel aan deze ronde, waardoor het totale opgehaalde bedrag van Island op meer dan 200 miljoen dollar kwam.

Deze ronde volgt op de opkomst van Island uit stealth op 1 februari, toen het 's werelds eerste Enterprise Browser introduceerde. Door de kernbehoeften van de onderneming in de browser zelf in te bouwen, biedt de Island Enterprise Browser organisaties volledige zichtbaarheid en last-mile controle, waardoor ongekende verbeteringen op het gebied van beveiliging, IT en productiviteit worden bereikt, terwijl dezelfde op Chromium gebaseerde ervaring wordt geleverd. gebruikers verwachten.

“Island heeft een geheel nieuwe manier van denken over ondernemen gecreëerd. Door de werkomgeving fundamenteel te transformeren om veilig te zijn door het ontwerp, stelt de Island Enterprise Browser organisaties in staat om geheel nieuwe niveaus van beveiliging, productiviteit en IT-efficiëntie te bereiken. Het enthousiasme van onze klanten en de IT-gemeenschap was buitengewoon.” zei Mike Fey, CEO en medeoprichter van Island. "Nieuwe investeringen van Insight Partners en verhoogde investeringen van onze oorspronkelijke financieringspartners valideren onze product-markt-fit, versnellen ons momentum en benadrukken de enorme kans die voor ons ligt."

"Toen we begonnen met het bouwen van de Enterprise Browser, wilden we vanaf dag één enorme waarde leveren aan beveiligingsprofessionals", zegt Dan Amiga, medeoprichter en CTO van Island. “En het is opwindend om te zien dat we dat nu al bereiken. Maar wat we nu zien, is de enorme kans om voorheen onoverkomelijke problemen op te lossen, niet alleen op het gebied van beveiliging, maar ook op het gebied van productiviteit en IT. Deze nieuwe financiering zorgt ervoor dat we nog meer van dit geweldige potentieel kunnen benutten.”

De zakelijke browser

De Enterprise Browser is volgens Island de desktop van de toekomst, waarmee organisaties gebruikers en gegevens kunnen beschermen op het punt waar ze communiceren met SaaS en interne webapplicaties. Door de Island Enterprise Browser te gebruiken, kunnen beveiligingsteams de laatste mijl volledig controleren, van elementaire exfiltratiebeveiligingen zoals kopiëren, plakken, downloaden, uploaden en screenshot-opname tot meer geavanceerde beveiligingseisen zoals slimme netwerkroutering en multi-factor authenticatie-invoeging. Dit biedt ongekende mogelijkheden voor een groeiend aantal zakelijke use-cases, waaronder het beveiligen van kritieke SaaS- en interne webapplicaties tegen datalekken, veilige toegang voor contractanten en BYOD-medewerkers, en volledig beheer van geprivilegieerde gebruikersaccounts.

BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024 Nutanix BW start 6 mei - 20 mei
Nutanix BN start 6 mei - 20 mei