Oracle kondigt Java 18 aan

24-03-2022 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Oracle kondigt Java 18 aan

Oracle heeft de beschikbaarheid aangekondigd van Java 18 , de nieuwste versie van deze programmeertaal en ontwikkelingsplatform. Java 18 (Oracle JDK 18) levert duizenden prestatie-, stabiliteits- en beveiligingsverbeteringen, waaronder negen verbeteringen aan het platform die de productiviteit van ontwikkelaars verder zullen verbeteren, aldus Oracle.

De nieuwste Java Development Kit (JDK) biedt updates en verbeteringen met negen JDK Enhancement Proposals (JEP's). Deze omvatten de mogelijkheid om codefragmenten toe te voegen in Java API-documentatie (JEP 413), wat de toevoeging van voorbeeldbroncode in API-documentatie vereenvoudigt, en Simple Web Server (JEP 408) voor prototyping en testen. Ontwikkelaars kunnen twee incubatiemodules verkennen: de Vector API (JEP 417) en de Foreign Function and Memory API (JEP 419), evenals een preview-functie: Pattern Matching for Switch (JEP 420).

"De release van Java 18 toont de voortdurende toewijding van Oracle om bedrijven en ontwikkelaars sneller toegang te geven tot verbeteringen met de zes maanden durende release-cadans van functies", zegt Georges Saab, Vice President of Development, Java Platform Group, Oracle. "We blijven technische investeringen doen die de prestaties, stabiliteit en beveiliging van de Java SE Platform-implementaties en de Java Development Kit verbeteren."

"Java-ontwikkelaars willen voortdurende innovatie met moderne programmeertaalfuncties, verbeteringen aan de ontwikkelaarservaring, cloudbeheerde services en stabiliteit", zegt James Governor, Principal Analyst, RedMonk. "Met Java's consistente release-cadans van zes maanden voldoet Oracle aan die eisen, waardoor Java relevant blijft voor moderne applicaties en workloads."

De acceptatie van Java in de cloud versnellen
Oracle heeft onlangs Java Management Service (JMS) geïntroduceerd, een nieuwe native service van Oracle Cloud Infrastructure (OCI) om Java-runtimes en applicaties on-premises of in elke cloud te helpen beheren. JMS levert de informatie die nodig is om Java-implementaties in de hele onderneming te beheren. Java Management Service is inbegrepen voor OCI-workloads en voor Java SE-abonnees.

Java 18 is de nieuwste release onder Java's releasecadans van zes maanden en is het resultaat van uitgebreide samenwerking tussen Oracle-engineers en andere leden van de wereldwijde Java-ontwikkelaarsgemeenschap via het OpenJDK Project en het Java Community Process (JCP). Dit zorgt voor een gestage stroom van innovaties en levert tegelijkertijd voortdurende prestatie-, stabiliteits- en beveiligingsverbeteringen die de alomtegenwoordigheid van Java in organisaties en industrieën van elke omvang zullen vergroten.

Terug naar nieuws overzicht