EnGenius introduceert twee nieuwe multi-gigabit switches

22-03-2022
Deel dit artikel:

EnGenius introduceert twee nieuwe multi-gigabit switches

EnGenius Technologies, een wereldwijde fabrikant van toekomstbestendige grootzakelijke netwerkoplossingen, breidt zijn aanbod switches uit met 24- en 48-poorts multi-gigabit switches. De switches zijn onder meer gericht op IP-camera's, VoIP-telefoons en access points die vaak in grote zakelijke omgevingen worden gebruikt.

De EnGenius ECS2528FP en ECS2552FP zijn cloud-managed multi-gigabit switches met Power over Ethernet+ (PoE+). Ze voorzien apparaten op elke poort van stroom, beschikken over eenvoudige netwerkconfiguratie voor snelle installatie in grote netwerken en bieden bewakings- en beheermogelijkheden vanaf elke locatie. De switches maken ook gebruik van functies zoals uitgebreide PoE-modus om het bereik te vergroten en de meest flexibele plaatsing van apparaten mogelijk te maken, alsmede PD Lifeguard en continue PoE-voeding om de uptime van bewakingscamera's te garanderen.

De belangrijkste eigenschappen van de nieuwe switches zijn:

  • Multi-gigabit 24- en 48-poort
  • 16 GbE / 8 2,5-GbE en 32 GbE / 16 2,5-GbE Ethernetpoorten
  • Compatibel met 802.3at met PoE-budgetten van 410 en 740 watt
  • 152 en 224 Gbps-capaciteiten voor grootzakelijke geschakelde netwerken
  • 4 10-gigabit dual-speed SFP+ (fiber) uplink-poorten voor het verbinden van gebouwen en verdiepingen
  • Op afstand kabel testen, ping en Tracert, en MAC-tabelzichtbaarheid
  • Real-time systeemstatistieken, diepgaande analyses en configuraties op afstand

Meer flexibiliteit in netwerken

Deze nieuwe multi-gigabit switches zijn een aanvulling op de huidige 8-poorts multi-gig en 10-gig switchoplossing. EnGenius stelt IT-professionals hiermee in staat de rackruimte beter te benutten en meer flexibiliteit te bieden in grootzakelijke netwerken. EnGenius cloud-switches kunnen eenvoudig tegelijkertijd worden beheerd en geconfigureerd, en problemen kunnen worden opgelost via zowel de EnGenius Cloud-interface als de lokale interface van de switch.

De ECS2528FP wordt aangeboden voor een adviesprijs van € 999,- en de ECS2552FP is verkrijgbaar voor € 1599,-. De switches zijn vanaf het tweede kwartaal van 2022 wereldwijd beschikbaar.

Terug naar nieuws overzicht