Redactie - 18 maart 2022

Cradlepoint en Extreme Networks gaan samenwerken

Cradlepoint en Extreme Networks gaan samenwerken image

Cradlepoint, leverancier van cloud-delivered LTE en 5G wireless network edge-oplossingen, bundelt de krachten met Extreme Networks (Nasdaq: EXTR), een leider in netwerkoplossingen die vanuit de cloud worden beheerd. De combinatie van de oplossingen voor Fabric Netwerken van Extreme Networks en de 5G-/LTE-routers en -netwerkadapters van Cradlepoint stelt organisaties in staat om 5G-connectiviteit naar private netwerken te brengen, en hun netwerk op veilige wijze uit te breiden naar externe bedrijfslocaties via een Wireless Wide Area Network (WWAN).

Steeds meer organisaties beschikken over sterk gedistribueerde omgevingen. WWAN-connectiviteit op basis van 5G is van cruciaal belang om externe bedrijfslocaties veilig en verbonden te houden. Deze noodzaak is de aanleiding tot een sterkere integratie van 5G-oplossingen met bestaande wifi-netwerken. Cradlepoint en Extreme Networks maken het eenvoudig voor organisaties om dergelijke draadloze netwerken op grote schaal te implementeren. Met het inrichten van traditionele vaste netwerken op externe locaties zijn vaak hoge implementatie-, beheer- en aanpassingskosten gemoeid. Bovendien is het moeilijk om te zorgen voor gesegmenteerde connectiviteit voor IoT-apparaten. De geïntegreerde oplossing van Cradlepoint en Extreme Networks biedt organisaties een eenvoudige manier, om veilige en volledig verbonden externe locaties in te richten met fabric-oplossingen die een flexibele inzet van IoT-apparaten mogelijk maken.

“Bedrijven doen een beroep op Wireless WAN op basis van 5G en andere mobiele technologieën voor meer efficiëntie en een betere klantenervaring”, zegt Donna Johnson, senior vice president Marketing bij Cradlepoint. “Tegelijkertijd willen ze de betrouwbaarheid en flexibiliteit van hun externe locaties verbeteren door gebruik te maken van hun bestaande wifi-netwerken. Dankzij onze samenwerking met Extreme Networks kunnen we deze twee draadloze werelden op een veilige en geautomatiseerde manier verenigen. Daarmee verbeteren we de uptime en flexibiliteit van lokale netwerken en verlichten we de druk op het IT-personeel”.

De oplossing van Cradlepoint en Extreme Networks is ontwikkeld in het kader van het Technology Alliance Program van Cradlepoint. Gezamenlijke klanten kunnen nu profiteren van:

‘Diverse path high-availability’ met zowel fail-over als “Day one” connectiviteit; en de mogelijkheid om de Extreme Fabric eenvoudig uit te breiden naar externe locaties via het WWAN om de automatisering en beveiliging op te voeren.

“De toekomst van netwerken schuilt in de convergentie van wifi-netwerken en WAN’s op basis van 5G. Deze netwerken vullen elkaar namelijk aan”, zegt Daren Dulac, senior director Business Development bij Extreme Networks. “Klanten hebben behoefte aan eenvoudige en veilige oplossingen die ze makkelijk kunnen beheren op diverse externe locaties en het mogelijk maken om op al die locaties een optimale quality of experience te waarborgen. Dankzij deze samenwerking kunnen we een connectiviteitsoplossing aanbieden die bedrijven helpt gedijen in een geografisch steeds sterker verspreide wereld.”

"Klanten vragen ons regelmatig naar oplossingen die hen in staat stellen om in sterk gedistribueerde omgevingen te werken. Als partner van zowel Extreme Networks als Cradlepoint zijn we razend enthousiast over deze samenwerking”, zegt Bachmann, hoofd Network Solutions bij Controlware. “De geïntegreerde wifi- en 5G WLAN-oplossingen van beide bedrijven stellen netwerkbeheerders in staat om de connectiviteit op veilige wijze uit te breiden naar externe locaties en die eenvoudig via de cloud te beheren."

Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven voor een webinar op 6 april van 19:00 tot 20:00 voor meer informatie over de manier waarop bedrijven de technologie van Cradlepoint en Extreme Networks inzetten om hun reikwijdte uit te breiden en processen te optimaliseren. Motor City Wash Works, een van de grootste fabrikanten van geautomatiseerde wasstraten, zal vertellen hoe het de technologische infrastructuur achter deze wasstraat implementeerde met oplossingen van Extreme Networks en Cradlepoint.

Ga voor meer informatie over de geïntegreerde oplossingen van Cradlepoint en Extreme Networks naar https://cradlepoint.com/partners/for-customers/partner-technology-solutions/.