Witold Kepinski - 18 maart 2022

AFAS presenteert plannen campus in Leusden

AFAS presenteert plannen campus in Leusden image

AFAS presenteert aan haar medewerkers de plannen voor een campus in Leusden. Over enige tijd kunnen partners en andere aanverwante organisaties, zoals start-ups en scale-ups, zich dicht bij het hoofdkantoor van AFAS vestigen. Dit gaat gebeuren in twee aangekochte kantoorpanden aan de Storkstraat op bedrijventerrein de Horst in Leusden. Daarnaast wordt er op korte termijn al een maatschappelijke invulling gegeven aan één van de panden door middel van een tijdelijke opvang voor vluchtelingen uit Oekraïne.

"In de tijd van het ontwerpen van het AFAS Clubhuis hebben de wildste ideeën de revue gepasseerd. We hebben destijds veel weggestreept omdat het toen niet haalbaar was", vertelt Bas van der Veldt, CEO bij AFAS Software.

Eén van de ideeën die niet meteen haalbaar was, maar wel altijd een wens bleef, was een vestigingslocatie voor de AFAS Partners. Dit zijn organisaties die in dienstverlening of in aanvullende software een toegevoegde waarde leveren voor de klanten van AFAS. Al meerdere malen kwam de wens vanuit deze partners, maar ook van andere startende en groeiende bedrijven, om zich dicht bij AFAS te kunnen vestigen en zo een campusomgeving te creëren voor AFAS-relaties waar alle disciplines aanwezig zijn.

“Toen de kans aandiende om aan de overkant van het AFAS Clubhuis grond aan te kopen met daarop twee gebouwen en een parkeergarage waar eerder Zilveren Kruis / Achmea gevestigd waren is het snel gegaan. Als straks onze partners en andere organisaties ook gevestigd zijn in Leusden, hoeven we alleen nog maar de weg over te steken”, vervolgt van der Veldt.

Maatschappelijke invulling
Met de aankoop van de twee kantoorpanden ontstaat ook de kans om één van de panden op korte termijn een maatschappelijke invulling te geven. Arnold Mars, CFO van AFAS: "Er zijn ontzettend veel mensen in de wereld op de vlucht voor geweld en onderdrukking. De oorlog in Oekraïne maakt dit pijnlijk duidelijk. Met de AFAS Foundation ondersteunen we op dit moment al meerdere projecten op dit gebied. Maar met deze uitbreiding kunnen we ook dicht bij huis wat doen. Op zeer korte termijn maken we één van de twee panden geschikt voor tijdelijke bewoning voor vluchtelingen uit Oekraïne. Hierover zijn we in gesprek met de gemeente en andere belanghebbenden."