Wouter Hoeffnagel - 18 maart 2022

MKB Cyber Campus en TÜV Nederland werken samen aan certificering Digitale Weerbaarheid

MKB Cyber Campus en TÜV Nederland werken samen aan certificering Digitale Weerbaarheid image

De MKB Cyber Campus en TüV Nederland tekenen een samenwerkingsovereenkomst. De overeenkomst is een opmaat voor de invoering van een landelijk geldende certificering Digitale Weerbaarheid voor MKB ondernemingen.

“De MKB Cyber Campus is opgericht om bedrijven te helpen bij hun digitale weerbaarheid. Deze samenwerking is een belangrijke stap in het digitaal weerbaar maken van ondernemers. Voor de ondernemers om hun digitale weerbaarheid op orde te brengen, maar ook om richting hun klanten en partners op een gevalideerde manier om aan te tonen dat ze digitaal weerbaar zijn”, zegt Nienke Hoeksma van MKB Cyber Campus. “De certificering door het onafhankelijke TüV Nederland is daarbij van groot belang om te komen tot één landelijk geldend certificaat Digitale Weerbaarheid.”

TüV Nederland is als partner aan meerdere sectororganisaties verbonden, waaronder het CWB (Cyber Weerbaarheidscentrum Brainport), het CCM (Cybersecurity voor de Maakindustrie) en het ECCW (Expertise Centrum Cyberweerbaarheid). Vanuit dit soort samenwerkingen willen we de aangesloten achterban tools bieden om hun cyberweerbaarheid aan te tonen,” aldus Vincent Schijven, Innovatie manager bij TüV Nederland. De samenwerking met MKB Cyber Campus past in deze beweging en helpt ons om het MKB in Noord Nederland en de agrarische sector te bereiken.”

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024