Flexibiliteit van multi-cloud cruciaal voor wereldwijde groei van SGB-SMIT

17-03-2022 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Flexibiliteit van multi-cloud cruciaal voor wereldwijde groei van SGB-SMIT

In de afgelopen vijf jaar is de SGB-SMIT Group dubbel zo groot geworden, zowel door overnames als door organische groei. Het bedrijf heeft 13 internationale vestigingen op drie continenten, daarom moet het flexibel en dynamisch zijn. Dankzij de implementatie van VMware Cloud on AWS en Google Cloud VMware Engine (GCVE) kunnen pieken in de vraag worden opgevangen en nieuwe overnames snel worden geïntegreerd.

De vraag naar energie blijft wereldwijd onverminderd hoog. Voor de SGB-SMIT Group, de grootste onafhankelijke fabrikant van energietransformatoren in Europa – met productiefaciliteiten in China, India en Maleisië – betekent dit een enorme groeikans. Meer bedrijven en meer consumenten willen toegang tot een betrouwbaardere energievoorziening. Bovendien erkennen overheden de noodzaak om te investeren in infrastructuurprojecten voor hernieuwbare energie. De SGB-SMIT Group en zijn concurrenten moeten snel en efficiënt aan deze vraag voldoen.

Elke cloud, waar ook ter wereld

Salvatore Cassara, CIO bij SGB-SMIT Group, wilde een virtuele IT-infrastructuur waarmee het mogelijk is om snel te schalen, op afstand te implementeren en met gemeenschappelijke gegevens te werken. Zo kan SGB-SMIT lokale deskundigen inzetten bij internationale projecten en klanten sneller ondersteunen. “Een multi-cloud omgeving is de basis van ons virtuele bedrijf”, zegt Cassara. “Zo kunnen we de gewenste schaalbaarheid bereiken zonder ons te beperken tot één leverancier. Dit levert een commercieel voordeel op en de flexibiliteit om met workloads te kunnen schuiven tussen cloudproviders.”

De multi-cloudambities van SGB-SMIT konden worden waargemaakt dankzij VMware Cloud on AWS en Google Cloud VMware Engine (GCVE). Door deze oplossingen kan het bedrijf zijn VMware-applicaties verplaatsen en opschalen naar elke gewenste cloud, waar ook ter wereld. Ook kan SGB-SMIT schakelen tussen twee cloudomgevingen en in de ene cloud wijzigingen aanbrengen terwijl de andere soepel blijft werken. Cassara: “VMware Cloud on AWS en GCVE zijn de lijm die onze multi-cloudstrategie samenhoudt.”

Snel handelen op wereldwijde schaal

De grootste verandering is de snelheid. Het bedrijf kan nu wereldwijd in een hoger tempo opereren. Dit kwam duidelijk naar voren toen de coronacrisis uitbrak. “Vóór corona was thuiswerken niet iets dat werd aangemoedigd. Dankzij de overstap naar de cloud konden we heel snel en soepel overschakelen op thuiswerken, waarbij het aantal VDI-gebruikers in een paar dagen tijd met 200 procent toenam”, vertelt Cassara. “We wisten precies wat er moest gebeuren. De infrastructuur was aanwezig, we hoefden alleen maar de knop om te zetten.”

Wat betreft latentie zijn er voor de verbinding tussen het hoofdkantoor en het datacenter in de cloud minder dan vier milliseconden nodig. Doordat er minder vertragingen zijn, kan SGB-SMIT nieuwe oplossingen sneller op de markt brengen en nieuwe locaties op afstand ondersteunen. Middenin de coronacrisis werd er bijvoorbeeld een nieuwe vestiging geopend in China, mede dankzij de virtuele server die ze via VMware Cloud on AWS hadden geïmplementeerd. Cassara. “We konden ons in China vestigen zonder dat een van ons op de locatie aanwezig moest zijn.”

Afstemming met de grootste hyperscalers ter wereld

De implementatie van zowel VMware Cloud on AWS als GCVE werd samen met Bechtle, een IT service provider, uitgevoerd. Momenteel gebruikt SGB-SMIT VMware Cloud on AWS om zijn ERP-systeem te hosten. Dit zorgt voor een consistente, gevirtualiseerde desktopomgeving met VMware Horizon, gehost op Google en Amazon. “We hebben de keuze uit de twee beste hyperscalers”, aldus Josef Schmid, hoofd IT bij SGB-SMIT. “Zo kunnen we indien nodig altijd en snel opschalen.” Cassara voegt daaraan toe: “We kunnen veel leren van Google en Amazon. En zonder VMware konden we niet komen waar we wilden zijn.”

Terug naar nieuws overzicht
Cloud