TMC neemt Roemeense IoTH over

16-03-2022 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

TMC neemt Roemeense IoTH over

Hightech consultancybedrijf TMC neemt het Roemeense IoTH consulting over. Met de vestiging in Boekarest hoopt TMC meer opdrachtgevers en vooral nieuw talent aan te trekken. Emmanuel Mottrie, CEO van TMC: "Ons doel is om voor 2030 te groeien naar 10.000 medewerkers. Roemenië kent goede universiteiten en veel topingenieurs die we graag aan TMC willen binden."

TMC neemt buiten Nederland voor het eerst een bedrijf over. Tot op heden groeide TMC in het buitenland steeds organisch: het bedrijf opende zelf nieuwe entiteiten in verschillende landen. Met steeds als uitgangspunt het eigen ‘werkondernemerschapsmodel’, waarbinnen ondernemende ingenieurs veel vrijheid krijgen met de zekerheid van een vast dienstverband. In de toekomst wil TMC meer bedrijven zoals IoTH inlijven. Mottrie: "Als we willen blijven groeien, moeten we nieuwe recruitmentmarkten aanboren. Samengaan met IoTH is pas het begin."

Bij de internationale uitbreiding houdt TMC oog voor de horizontale, mens- en waardengedreven cultuur. Mottrie: ‘We zien dat onze visie op werken en werkondernemerschap internationaal aanslaat. Het motiveert enorm om onze organisatiecultuur en -structuur verder uit te dragen."

In IoTH vond TMC een organisatie die perfect bij de bedrijfscultuur past. IoTH werd in 2016 opgericht door Cosmina Dinu en Morgan Guffroy, zelf een ervaren ingenieur in de auto-industrie en een ondernemer die menselijke waarden hoog in het vaandel heeft. Samen bouwden Dinu en Guffroy aan een team van 60 ingenieurs die de high-end IT consultancybranche goed kennen.

Ook voor IoTH is de overname belangrijk. Guffroy blijft ondernemer, maar profiteert van het internationale netwerk en de kennis en ervaring van TMC. Guffroy: "Samengaan met TMC is logisch – we werken in dezelfde branches en vinden allebei het werven en behouden van goede mensen het allerbelangrijkste. Daarom pakken we meteen door met twee nieuwe HR-specialisten die ons gaan helpen om onze groeiambitie waar te maken."

Roemenië biedt TMC veel kansen door haar sterke lokale markt op het gebied van de auto-industrie en telecom. Guffroy vervolgt: "Als onderdeel van TMC komen we bij grotere klanten om tafel, zoals Renault." Zo is de vestiging in Boekarest de eerste stap om een nieuw netwerk aan te boren. En naar het opzetten van internationale teams waarin topingenieurs uit Roemenië op afstand samenwerken met ingenieurs van andere TMC-vestigingen aan projecten voor bestaande TMC-klanten.

Terug naar nieuws overzicht