Oracle Cloud Infrastructure lanceert nieuwe services

16-03-2022 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Oracle Cloud Infrastructure lanceert nieuwe services

Oracle Cloud Infrastructure (OCI) breidt uit met 11 nieuwe compute-, netwerk- en storageservices en -mogelijkheden waarmee klanten hun workloads sneller en veiliger kunnen uitvoeren tegen lagere kosten zo meldt Oracle.

Nieuwe aanbiedingen bieden klanten echt flexibele kerninfrastructuurdiensten, waarbij middelen automatisch worden geoptimaliseerd om te voldoen aan de toepassingsvereisten en de kosten aanzienlijk worden verlaagd. Toonaangevende wereldwijde organisaties, waaronder Vodafone, Samsung Securities, GoTo en Cox Automotive, vertrouwen op OCI om alle soorten workloads uit te voeren, van microservices tot AI, aldus Oracle.

OCI Compute geeft klanten de mogelijkheid om te implementeren op bare metal of virtuele machines. OCI bare metal instances leveren hoge prestaties aan bedrijfsapplicaties, wat klanten maximale controle en isolatie geeft. Flexibele virtuele machines stellen klanten in staat om de totale eigendomskosten van hun workloads te maximaliseren met functies zoals flexibel geheugen, sub-core burstable CPU en verwijderbare instanties, waardoor ze kunnen afstemmen en profiteren van rekenelasticiteit, zodat ze alleen verbruiken wat ze nodig hebben. De mogelijkheid om binnen een rekeninstantie te schalen en uit te schalen door meer instanties toe te voegen, stelt klanten in staat om elasticiteit te krijgen zonder hun applicaties opnieuw te schrijven en vermindert het risico en de kosten van migratie naar de cloud. 

Nieuwe diensten zijn onder meer:

Containerinstanties: stelt klanten in staat containers te gebruiken zonder de hosting-VM rechtstreeks te beheren of Kubernetes-orkestratie te vereisen. OCI zorgt voor het maken van de instance met een veilige OS-image, netwerken en opslag.

AMD E4.Dense Compute Instances: Maakt workloads van klanten mogelijk die profiteren van aangesloten NVMe-schijven die opslag met lage latentie bieden. Dit omvat database-workloads (bijv. relationele databases, NoSQL-databases), gevirtualiseerde direct-attached storage, caching en datawarehousing.

Oracle Cloud VMware-oplossing op AMD: biedt klanten nieuwe op AMD gebaseerde 32, 64 en 128 core-opties, waardoor ze toonaangevende VM-implementatiedichtheidsopties per SDDC-host krijgen, die geschikt zijn voor gebruikssituaties met een hoge CPU of veel geheugen. OCI levert meer dan 2,5x het geheugen en de CPU's per host dan andere aanbiedingen.

Networking

OCI Networking helpt klanten om veilig verbinding te maken met het virtuele cloudnetwerk (VCN) van OCI en om dynamisch geïsoleerde, veilige omgevingen voor hun workloads te creëren. Alle benodigde mogelijkheden, waaronder applicatiefirewalls, load balancing en netwerkpeering, zijn gestroomlijnd om de inrichting en het beheer te vereenvoudigen. Bovendien stelt een flexibele taakverdeling over de hele netwerkstack klanten in staat om hun prestaties en kosten te optimaliseren. Als gevolg hiervan kan OCI Networking netwerkworkloads op wereldwijde schaal aan tegen de laagste kosten op de markt. 

Nieuwe diensten en mogelijkheden zijn onder meer:

Content Delivery Network (CDN) Interconnect: Brengt directe peering-verbindingen tot stand met geselecteerde externe CDN-providers om gratis uitgaande bandbreedte te bieden voor OCI Object Storage. Origin-to-CDN-kosten vormen een aanzienlijk deel van de totale CDN-kosten en OCI verlaagt die kosten voor klanten drastisch, zelfs voor CDN's van derden. OCI biedt deze mogelijkheid momenteel aan in Noord-Amerika voor Cloudflare CDN.

Content Delivery Network (CDN)-service: stelt klanten in staat om digitale inhoud aan eindgebruikers te leveren vanaf een nabijgelegen locatie in een geografisch verspreid netwerk. Klanten profiteren van geïntegreerde API's, console, UCM-facturering en sterkere integraties tussen OCI Object Storage, Compute en CDN om de kosten voor uitgaand oorsprong-server-naar-CDN te verlagen.

Flexible Web Application Firewall (WAF): Hiermee kunnen klanten een enkel WAF-beleid definiëren om applicaties te beschermen tegen veelvoorkomende exploits (bijv. OWASP Top 10) en het beleid op load balancer of aan de rand af te dwingen.

Web Application Acceleration (WAA): ondersteunt caching en compressie van web-HTTP-reacties in load balancer.

Network Visualizer: hiermee kunnen klanten een op configuratie gebaseerde verbindingscontrole uitvoeren en het/de netwerkpad(en) visualiseren, samen met informatie over de virtuele netwerkentiteiten in het pad. Dit helpt klanten bij het identificeren en oplossen van veelvoorkomende misconfiguraties van virtuele netwerken.

vTAP: Maakt het mogelijk OCI-netwerkpakketregistratie en -inspectie out-of-band mogelijk te maken om probleemoplossing, beveiligingsanalyse en gegevensbewaking te vergemakkelijken zonder de prestaties te beïnvloeden.

Storage

OCI Storage biedt klanten cloudopslagopties via object-, bestands-, blok- en archiefopslag. Een enkel type blokvolume bedient elk type werkbelasting, van de laagste kosten tot de hoogste prestaties, en kan on-the-fly opnieuw worden geconfigureerd zonder de werkbelasting te verstoren. Dit resulteert in een flexibele service die zelfs de hoogste SLA-bedrijfsapplicaties kan bedienen tegen tot 95 procent lagere kosten dan andere cloudaanbiedingen. Nieuwe diensten en mogelijkheden zijn onder meer:

Flexibele blokvolumes met op prestaties gebaseerde auto-tuning: stelt klanten in staat om de prestatiekenmerken van blokopslagvolumes automatisch te wijzigen in reactie op fluctuerende vraag. Dit is een unieke mogelijkheid in de cloudmarkt van vandaag en helpt klanten automatisch aan piekvragen te voldoen en helpt de opslagkosten te verlagen wanneer de vraag laag is.

ZFS met hoge beschikbaarheid: verpakt de ZFS-bestandsserver in een maximaal beschikbare, geautomatiseerde implementatiestack die OCI-blokvolumes gebruikt voor de onderliggende onbewerkte opslag.

 

Terug naar nieuws overzicht
Cloud