Guus Sjouke directeur Bedrijfsvoering en CIO bij de ACM

15-03-2022 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Guus Sjouke directeur Bedrijfsvoering en CIO bij de ACM

Guus Sjouke start op 1 mei 2022 als directeur bedrijfsvoering en Chief Information Officer bij de Autoriteit Consument & Markt (ACM).

Cateautje Hijmans van den Bergh, bestuurslid ACM: “Wij zijn heel blij met een ervaren directeur als Guus, die zijn sporen verdiend heeft op het gebied van ICT, informatievoorziening en bedrijfsvoering. Guus kan met zijn ervaring bijdragen aan de toekomstbestendigheid van de ACM”.

Guus Sjouke is enthousiast over zijn nieuwe functie: “De ACM zorgt ervoor dat markten in Nederland goed werken. Daar heeft iedereen dagelijks belang bij. Ik vind het mooi om daaraan bij te dragen door het primaire proces van de ACM optimaal te faciliteren. De thema’s die daarbij actueel zijn, zoals de met de i-strategie ingezette koers, de doorontwikkeling van de dienstverlening en het hybride werken, spreken mij erg aan. Ik heb veel zin om te beginnen, temeer omdat de collega’s van de ACM die ik inmiddels heb ontmoet, het beeld van de ACM als fijne werkomgeving, bevestigen.”

Guus Sjouke is vanaf 2020 werkzaam als topmanager bij ABD-Interim en voerde onder andere opdrachten uit voor het ministerie van Financiën en de Autoriteit Woningcoöperaties. Daarvoor was hij de afgelopen jaren werkzaam als directeur Informatie en Bedrijfsvoering bij de Nederlandse Zorgautoriteit, directeur Dienstencentrum Documentaire Informatie en hoofd Informatiebeheer bij het ministerie van Defensie.

Guus Sjouke studeerde bestuurskunde aan de Universiteit Leiden.

Terug naar nieuws overzicht