Redactie - 15 maart 2022

Zenjob haalt vijftig miljoen dollar groeikapitaal op

Zenjob haalt vijftig miljoen dollar groeikapitaal op image

Zenjob, de digitale uitzenddienst die werknemers koppelt aan tijdelijke bijbanen, heeft vijftig miljoen dollar (45 miljoen euro) opgehaald in een financieringsronde. De ronde werd geleid door Aragon met bijdragen van alle bestaande investeerders, waaronder Acton Capital, Atlantic Labs, Forestay, en AXA Venture Partners. Zenjob zal het kapitaal gebruiken om zijn expansie in Europa te versnellen, zijn platform uit te breiden en nieuwe op data gebaseerde automatiseringsfuncties toe te voegen voor het snel groeiende klantenbestand.

Zenjob is een digitaal platform dat werknemers koppelt aan bijbanen in een groeiend aantal sectoren, waaronder e-commerce, logistiek, detailhandel en de dienstensector. Tot op heden, heeft het bedrijf in Duitsland en Nederland meer dan één miljoen banen gematcht.

Zenjob helpt momenteel meer dan 2.500 bedrijven op meer dan 10.000 locaties een hoge dekkingsgraad te realiseren door het snel vinden van uitzendkrachten. In vergelijking met traditionele uitzendbureaus waarderen partners de flexibiliteit en betrouwbaarheid van het digitale platform en de snelheid waarmee tijdelijke werknemers worden gevonden. Daarnaast gebruiken elke maand meer dan 40.000 werknemers (talenten) het platform om bijbanen te boeken. Zij kunnen op elk moment een baan voor elke duur kiezen uit een grote verscheidenheid aan vacatures. Zenjob neemt talenten rechtstreeks in dienst en betaalt in Duitsland 50% van het salaris na 3 werkdagen van een vervulde dienst uit. In Nederland wordt 100% van het salaris wekelijks uitbetaald. Het is de combinatie van snelheid, variatie en flexibiliteit die talenten volledige controle over hun werkleven geeft en snellere toegang tot het geld dat ze verdienen.

Om te excelleren meet Zenjob sinds de oprichting in 2015 de klanttevredenheid en tevredenheid onder talenten. De servicekwaliteit van één miljoen gematchte banen beoordeelden bedrijven en talenten met een gemiddelde score van 4,25 uit 5.

"De groeiende vraag naar tijdelijk werk biedt een kans om mensen met één druk op de knop te helpen bij het boeken van betrouwbare banen en tegelijkertijd voordelen te bieden zoals snellere uitbetalingen en een constante stroom van inkomsten. Het is een win-win situatie, zowel voor bedrijven als voor onze talenten. Deze investering biedt de kans ons platform te laten groeien en onze diensten naar nieuwe steden en landen te brengen", aldus Fritz Trott, medeoprichter en CEO van Zenjob.

Anne Dias, oprichter en CEO van Aragon, zegt: "Wij geloven dat de manier waarop we werken ingrijpend aan het veranderen is. Nu bedrijven te kampen hebben met een groeiend tekort aan talenten, en 'talenten' op zoek zijn naar meer flexibiliteit, zal een 'on-demand' personeelsbestand een van de belangrijkste kenmerken zijn van wat wij noemen werk 3.0. ZenJob heeft een datagestuurde banenmarktplaats ontwikkeld om zowel talenten en bedrijven te ondersteunen bij de overgang naar een flexibeler en door technologie ondersteund model. Wij zijn verheugd Zenjob te ondersteunen bij het versnellen van zijn ambitie om flexibel werk in heel Europa mogelijk te maken en om voort te bouwen op zijn motto 'talenten op de eerste plaats zetten'.

Toekomst
Zenjob zal het kapitaal gebruiken om de groei te versnellen en uit te breiden naar nieuwe steden in Duitsland en Nederland. Later dit jaar zal de online uitzenddienst ook in het Verenigd Koninkrijk starten en zullen nieuwe jobcategorieën worden aangeboden. Daarnaast zal er intensief geïnvesteerd worden in het uitbouwen van het technologieplatform en het team laten groeien dat verantwoordelijk is voor de nieuwe modulaire inrichting ervan, het matching-algoritme en nieuwe geautomatiseerde diensten. In april vorig jaar is Zenjob Nederland van start gegaan en inmiddels actief in 9 steden waar banen aangeboden worden in de horeca, logistiek en retail.

 

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024