PPRO koopt Alpha Fintech

14-03-2022 | door: Redactie
Deel dit artikel:

PPRO koopt Alpha Fintech

PPRO, leverancier van digitale betalingsinfrastructuur, neemt het next-gen betalingstechnologiebedrijf Alpha Fintech over. Met de deal vergroot PPRO zijn productaanbod en breidt het zijn netwerk in de regio Azië-Pacific uit. Dankzij de overname kan PPRO producten en diensten sneller aan klanten leveren.

Het cloud-based platform van Alpha Fintech zorgt voor een naadloze integratie van digitale betalingsproducten en -diensten, van betalingsverwerking en merchant management tot risicobeheer, fraudepreventie en data-analyse.

Alpha Fintech heeft een cruciale rol gespeeld bij de groei van banken, fintech-ondernemingen en betalingsdienstaanbieders in de regio Azië-Pacific, waaronder de Nieuw-Zeelandse bank BNZ en de super-app Grab in Zuidoost-Azië.

Dankzij de toevoeging van het Alpha-platform kan PPRO nu plug-and-play-oplossingen aanbieden waarmee klanten producten en diensten sneller en op schaal kunnen integreren. Klanten kunnen meer wereldwijde betalingsstromen verwerken en applicaties van derden integreren, ze hebben meer mogelijkheden voor compliance en risicomanagement en kunnen meer informatie uit hun data halen.

PPRO versterkt zich daarnaast met de 90 paytech-experts van Alpha, die voor het grootste deel gebaseerd zijn in Australië, Argentinië, de VS en Singapore. Zij versterken het netwerk van PPRO daar en dragen bij aan het streven van PPRO om een wereldspeler op het gebied van payments te worden.

Over de deal zei Simon Black, CEO van PPRO: "De overname van Alpha Fintech versterkt onze positie als een vooraanstaande speler in betalingstechnologie en als infrastructuurpartner voor payment service providers, ondernemingen, banken en fintechs. Wereldwijde betaaldienstverlening groeit sneller dan ooit. Samen met Alpha bieden we de infrastructuur die organisaties nodig hebben om hun betalingsplatforms uit te bouwen."

Oliver Rajic, CEO van Alpha Fintech, was ook blij met de deal. Hij zei: "We willen de wereld van betalingen opschudden en democratiseren. Met hun wereldwijde bereik en goede reputatie is PPRO de perfecte partner om ons daarbij te helpen. We staan te trappelen om samen te werken met Simon en zijn team om end-to-end oplossingen te bedenken die alle aspecten van digitale betalingen dekken."

De transactie wordt naar verwachting in het eerste kwartaal van 2022 afgerond. Financial Technology Partners (FT Partners) was de financieel adviseur en Noerr de juridisch adviseur van PPRO. Advocatenkantoor Morrison & Foerster begeleidde Alpha Fintech bij de transactie.

Terug naar nieuws overzicht