Redactie - 14 maart 2022

Nederlandse FinTech in3 haalt tien miljoen euro aan investering op

Nederlandse FinTech in3 haalt tien miljoen euro aan investering op image

in3, ee Nederlands Buy-Now-Pay-Later (BNPL) fintech-bedrijf, heeft een Serie A-investering van 10 miljoen euro aan groeikapitaal ontvangen van Finch Capital.

Het kapitaal wordt ingezet om verder te investeren in technologie en het team uit te breiden om meer consumenten en merchants te kunnen bedienen. Daarnaast kondigt in3 een partnerschap aan met een van de wereld Worldline, een grote wereldwijde aanbieder van digitale betalingen.

In samenwerking met Payment Service Providers biedt in3 consumenten de mogelijkheid om aankopen in drie termijnen te betalen zonder kosten: geen rente- of transactiekosten en zonder kredietregistratie (BKR). in3 zal Worldline voorzien van een technologiestack waarmee zowel on- als offline winkeliers, die deel uitmaken van het Worldline-netwerk, BNPL-betalingsdiensten aan haar klanten kunnen aanbieden zonder extra integraties.

Hans Langenhuizen, CEO van in3: “Wij zijn verheugd met deze samenwerking met Worldline. We kijken ernaar uit om met team van Worldline en hun klanten samen te werken om betalen in 3 termijnen mogelijk te maken.”

in3 werd in 2018 opgericht als alternatief voor de traditionele BNPL-markt, blikt Hans Langenhuizen terug op de begindagen: “De oprichters maakten met het bedrijf Capayable deel uit van de vroege golf (vroege jaren 2010) van de BNPL-beweging. Het werd al snel een drukke markt met bedrijven als Klarna, AfterPay, Billink. De concurrentie noodzaakte ons een frisse blik op het BNPL-model te werpen en zagen verschillende beperkingen in alle beschikbare producten. Ten eerste moet het volledige bedrag binnen 14 dagen betaald worden en zijn er zeer lage bestedingslimieten (tot 500 euro). Tegelijkertijd merkten we de vraag om grotere uitgaven in termijnen te betalen. Dat kan met gespreid betalen, maar daar kleven nog meer nadelen aan voor consumenten, zoals hoge rentetarieven en registraties bij het BKR. Deze producten profiteren van mensen die het zich niet kunnen veroorloven om in één keer te kopen. Dit is voor ons vanuit sociaal verantwoordelijk perspectief geen houdbaar businessmodel.”

“Dus ontstond in3, een eerlijke aanpak waar de consument in 3 termijnen binnen zestig dagen kan betalen, met 0% rente. Vanwege de termijn van 60 dagen is een registratie bij de BKR niet verplicht. Dit geeft de consument de mogelijkheid om te kopen wat hij wil in plaats van concessies te doen aan kwaliteitsproducten. Je kunt bijvoorbeeld die energielabel A koelkast zonder extra kosten kopen en in drie salarissen terugbetalen. Ook onze winkeliers profiteren van in3 bij het afrekenen: het resulteert in een substantiële toename van transacties en een hogere gemiddelde transactiewaarde. We zien dat de koper vaker voor het duurdere product kiest.”

Erwin Oudshoorn, Manager Direct Sales Nederland van Worldline: "BNPL is een enorme meerwaarde voor winkeliers in de onzekere tijden van vandaag en we zijn verheugd om met het team van in3 samen te werken om ons serviceaanbod uit te breiden."

Radboud Vlaar, Managing Director bij Finch Capital: ''in3 heeft een gestaag en consistent groeitraject laten zien dankzij zijn sterke technologische capaciteiten en management, waardoor het BNPL aan Nederlandse consumenten kan bieden via integraties met betalingsproviders. Het bedrijf maakt een echte ‘omnichannel’ betalingsoplossing mogelijk.''

De BNPL-markt in Nederland groeit

De BNPL-markt in Nederland zal naar verwachting met 74,8% groeien in 2022 tot € 6,9 miljard. Deze groei komt mede doordat bedrijven meer en meer online gaan en door de groei van e-commerce in het algemeen. De Coronapandemie heeft zeker bijgedragen aan een versnelde digitale transitie bij bedrijven. Wat de toekomst betreft, er wordt verwacht dat de acceptatie van Buy Now Pay Later-betalingen de komende 6 jaar gestaag zal groeien met een CAGR van 32,8%. De bruto handelswaarde van BNPL in Nederland zal stijgen van € 3,9 miljard in 2021 tot € 37,8 miljard in 2028.

Bron: Netherlands Buy Now Pay Later Business and Investment Opportunities Databook - 75+ KPIs on Buy Now Pay Later Trends by End-Use Sectors, Operational KPIs, Market Share, Retail Product Dynamics, and Consumer Demographics - Q1 2022 Update - https://www.researchandmarkets.com/reports/5305021/netherlands-buy-now-pay-later-business-and

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024