Witold Kepinski - 11 maart 2022

Oracle boekt meer omzet met cloud infrastructuur en applicaties

Oracle boekt meer omzet met cloud infrastructuur en applicaties image

Oracle heeft de fiscale resultaten van het derde kwartaal van 2022 bekendgemaakt. De totale kwartaalinkomsten stegen met 4% op jaarbasis tot 10,5 miljard dollar. De inkomsten uit cloudservices en licentieondersteuning stegen naar 7,6 miljard dollar. De inkomsten uit cloudlicenties en lokale licenties stegen met 1% in USD en met 4% in constante valuta tot 1,3 miljard dollar. De nettwinst bedroeg 2,3 miljard dollar.

De winst per aandeel in het derde kwartaal daalde met $ 0,05, voornamelijk als gevolg van een daling van de aandelenkoers van het gen-sequencingbedrijf Oxford Nanopore, en een bedrijfsverlies bij Ampere, de maker van 's werelds snelste ARM-serverchips.

"In het derde kwartaal realiseerde Oracle een omzetgroei van meer dan 7% in constante valuta - onze hoogste organische omzetgroei op kwartaalbasis sinds we begonnen met onze overgang naar de cloud", aldus Oracle CEO, Safra Catz. "Deze sterke omzetgroei ging gepaard met een solide non-GAAP-groei van de bedrijfswinst met constante valuta van 4%, maar het grote verhaal is dat onze totale omzetgroei wordt aangedreven door beide onze snelgroeiende bedrijven op het gebied van cloudinfrastructuur en cloudapplicaties. De omzet van Q3 Cloud Infrastructure steeg met 47% in constante valuta. De groei van Q3 Cloud Applications werd geleid door Fusion ERP, dat 35% hoger was in constante valuta en NetSuite ERP, dat 29% hoger was in constante valuta. De totale cloudomzet, inclusief cloudinfrastructuur en cloudapplicaties, bedraagt nu meer dan 11 miljard dollar per jaar."

"In het derde kwartaal voltooide Oracle de ontwikkeling van de multi-cloudversie van onze MySQL HeatWave open-source database", aldus Oracle-voorzitter en CTO, Larry Ellison. "De MySQL HeatWave-database draait al in de Oracle Gen2 Cloud. Over een paar weken zal MySQL HeatWave ook beschikbaar zijn in de Amazon Cloud en de Microsoft Azure Cloud. MySQL HeatWave is ontworpen om te concurreren met Amazon's versie van MySQL genaamd Aurora, Snowflake en andere populaire clouddatabases. Wat klant- en database-analisten zeggen over Oracle's nieuwe MySQL HeatWave-database is gewoon verbazingwekkend."