Pasqal en ARAMCO werken samen rond Quantum Computing

Vlag Saoedi-Arabië

11-03-2022 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Pasqal en ARAMCO werken samen rond Quantum Computing

Pasqal, een ontwikkelaar van op neutrale atomen gebaseerde kwantumtechnologie, en ARAMCO kondigden de ondertekening aan van een MoU om samen te werken aan kwantumcomputercapaciteiten en -toepassingen in de energiesector. Doelstellingen zijn onder meer het versnellen van het ontwerp en de ontwikkeling van op kwantum gebaseerde machine learning-modellen en het identificeren en bevorderen van andere gebruiksscenario's voor de technologie in de waardeketen van Saudi Aramco. Daartoe zijn beide bedrijven van plan om manieren te onderzoeken om samen te werken en het ecosysteem voor kwantuminformatiewetenschappen in het Koninkrijk Saoedi-Arabië te ontwikkelen.

Quantum computing kan worden gebruikt om een breed scala aan upstream-, midstream- en downstream-uitdagingen in de olie- en gasindustrie aan te pakken, waaronder netwerkoptimalisatie en -beheer, het genereren van reactienetwerken en lineaire programmering van raffinaderijen. De samenwerking zal ook op deze gebieden mogelijke toepassingen voor quantum computing en kunstmatige intelligentie onderzoeken.

Als onderdeel van het project zal Pasqal zowel zijn kwantumexpertise als zijn platform leveren om nieuwe use-cases te ontwikkelen. De bedrijven zullen de toepasbaarheid en voordelen onderzoeken van het uitbreiden van Aramco's trainingsprogramma's met de kwantumtechnologieën van Pasqal, als onderdeel van de gezamenlijke inspanningen.

Van zijn kant is ARAMCO gericht op het pionieren van het gebruik van kwantumcomputing in de energiesector, en positioneert het zichzelf als een vroege begunstigde van kwantumvoordeel ten opzichte van klassieke computers. Pasqal streeft ernaar activiteiten te vestigen in het Midden-Oosten en zijn activiteiten uit te breiden, zowel in Saoedi-Arabië als in de hele regio.

"Dit is een veelbelovend initiatief voor Pasqal en een perfecte kans voor ons om niet alleen de energiesector, maar de hele wereld te laten zien wat onze technologie kan doen", zegt Georges-Olivier Reymond, CEO van Pasqal. "Het bevestigt verder dat onze neutrale atoomtechnologie een van de meest veelbelovende ter wereld is."

Terug naar nieuws overzicht