Witold Kepinski - 11 maart 2022

Betalen per gebruik voor Microsoft Power Apps

Betalen per gebruik voor Microsoft Power Apps image

Microsoft voegt een pay-as-you-go-laag toe voor gebruikers van zijn low-code Power Apps-platform.  Klanten kunnen nu een Azure-abonnement gebruiken om hun Power Apps-gebruik en Dataverse-capaciteitskosten te dekken op basis van daadwerkelijk gebruik.

"Van oudsher moesten low-code platforms van klanten dat ze hun licentiebehoeften van tevoren uitzoeken - vaak met tijdrovende inkoopprocessen die werden onderhandeld tussen ontwikkelaars, makers en IT-professionals. Hoewel er veel voordelen zijn aan de schaal en voorspelbaarheid van op gebruikers gebaseerde licenties, vereisen verschillende scenario's tegenwoordig de flexibiliteit van een op gebruik gebaseerd model. Met diepe wortels in zowel Microsoft 365 als Azure, is Power Platform uniek uitgerust om klanten beide opties te bieden", aldus Microsoft.

Met het nieuwe pay-as-you-go-abonnement betalen klanten alleen voor wat ze gebruiken, waardoor ze meer flexibiliteit hebben om aan de slag te gaan met weinig code met een laag risico en vervolgens hun investeringen in de loop van de tijd opschalen op basis van de gebruikspatronen van hun oplossingen.