Equinix en Dell Technologies helpen klanten rond hybride en multi-cloud

21-03-2022 | door: Johan van Leeuwen
Deel dit artikel:

Equinix en Dell Technologies helpen klanten rond hybride en multi-cloud

Gezamenlijk doen Martijn Kooiman van Equinix en Patrick van de Coolwijk van Dell Technologies hun verhaal. Op soepele wijze vullen ze elkaar aan, precies zoals Equinix en Dell Technologies dat in de hele wereld doen. Dat partnerschap wordt steeds sterker. Kooiman en Van de Coolwijk leggen uit hoe IT-partners en eindklanten daarvan profiteren.

Er draaien in de hele wereld honderdduizenden Dell-servers in de Equinix-datacenters, maar de samenwerking tussen de twee bedrijven bestaat uit veel meer dan dat. “Dell Technologies en Equinix werken al heel wat jaren prettig samen om vanuit het datacenterdomein goede oplossingen voor partners en klanten te bieden”, trapt Martijn Kooiman (Sales Director Benelux bij Equinix) af. Patrick van de Coolwijk (Senior Director Datacenter Sales bij Dell Technologies) legt uit hoe die samenwerkingen er tot voorkort vooral uitzagen. “Partners en klanten kopen infrastructuur van ons, die ze vervolgens plaatsen bij Equinix. Of ze nemen digitale services van Equinix af, waar hardware van Dell Technologies in veel gevallen aan ten grondslag ligt.”

APEX
Maar sinds kort is het partnerschap nog een stuk intensiever geworden. Dat heeft alles te maken met het nieuwe APEX-portfolio van Dell Technologies, een schaalbare as-a-service-oplossing waarmee klanten hun complete IT-infrastructuur managed kunnen afnemen. Het is een belangrijke stap binnen de ambities van Dell Technologies om het hele portfolio als dienst aan te bieden. In verschillende regio’s is APEX al uitgerold, waaronder de VS, Frankrijk, Duitsland en Groot-Brittannië. Nederland is later dit jaar aan de beurt. Van de Coolwijk: “Omdat we APEX as-a-service aanbieden, kunnen klanten al hun beheer uit handen geven en zich volledig richten op hun core business. Ze zijn daarbij ook verzekerd van een veilige omgeving. Door de wereldwijde samenwerking met Equinix kunnen we APEX nu overal mogelijk maken.”

Die samenwerking bevalt uitstekend. Van de Coolwijk: “We zijn bij Dell Technologies goed in infrastructurele oplossingen, maar we bieden zelf natuurlijk geen datacenters aan. Equinix is voor ons de perfecte wereldwijde speler om dat samen mee te doen.” Er is een goede match, met veel gezamenlijke klanten, benadrukt hij. Kooiman vult aan: “Onze klanten worstelen voor een groot deel met vergelijkbare problemen. En er zit ook veel overlap in het partnernetwerk. We zoeken vaak naar wat wij de ‘power of three’ noemen, een samenwerking tussen Equinix, een technologieleverancier en een partner die de diensten vervolmaakt richting de eindklant.” Kooiman noemt nog een belangrijke gemene deler: duurzaamheid. “Dat is een van onze belangrijkste aandachtsgebieden en Dell Technologies heeft daarin, net als wij, een duidelijke en vooruitstrevende strategie. Beide bedrijven hebben op dat gebied doelstellingen uitgesproken en die komen perfect bij elkaar. Samen kunnen we klanten helpen bij hun duurzaamheidsdoelstellingen.”

Multi-cloud
De wereld voor zakelijke klanten verandert, zien Van de Coolwijk en Kooiman. Die laatste zegt: “Er is een behoefte aan multi-cloud: klanten hebben meerdere clouds en meerdere SaaS-applicaties van verschillende cloudleveranciers die samen moeten worden gebracht. Die veranderingen zijn de motor achter onze samenwerking. Dell Technologies kan daarin echt een leidende rol spelen met APEX en wij kunnen die leidende rol spelen met het platform waar dat op draait, de datacenters en de connectiviteit dus.” Van de Coolwijk ziet dezelfde ontwikkeling. “Michael Dell riep vijf jaar geleden dat niet alles en iedereen naar de public cloud zou gaan. Dat bleek waar, nu zie je dat bedrijven per workload verschillende keuzes maken. Het gaat er nu om hoe je die clouds beheert. APEX is daar ideaal voor.”

“Nog niet zo heel lang geleden wilden bedrijven zelf de verantwoordelijkheid over hoe hun omgeving er precies uit moest gaan zien”, gaat Van de Coolwijk verder. “Nu zie je een vraag naar functionaliteit. Dat is waar het uiteindelijk allemaal om draait. Klanten willen op een simpele manier een omgeving af kunnen nemen, zonder voorinvesteringen. Ze willen makkelijk op en af kunnen schalen en betalen naar verbruik. Dat kan allemaal met APEX. Het is geschikt voor een brede doelgroep, niet alleen voor grote enterprises.” Kooiman: “Voor elke organisatie die controle over zijn data, schaalbaarheid en flexibiliteit eist, is dit interessant.”

Businessmodellen voor partners
Partners spelen bij die uitrol een belangrijke rol, geven de twee mannen aan. Van de Coolwijk: “Partners hoeven hierdoor niet te investeren in een groot eigen datacenter dat ze zelf moeten beheren. Dat kunnen ze prachtig onderbrengen bij Equinix. Daardoor geldt ook voor hen dat ze zich op hun core business kunnen richten: klanten ondersteunen met een dienstenportfolio. Een ander voordeel voor partners is dat ze hier heel eenvoudig eigen diensten aan toe kunnen voegen. We maken het partners met deze propositie makkelijker om straks de overstap van product naar dienst en van CAPEX naar OPEX te kunnen maken.”

“Onze gezamenlijke oplossing biedt ook kansen voor partners om nieuwe businessmodellen op te bouwen, gebaseerd op de mogelijkheden die in onze datacenters beschikbaar zijn”, verduidelijkt Kooiman. “Eindklanten willen hun workloads en applicaties aan elkaar kunnen koppelen. Als jij daar als partner de regie in kunt nemen, dan kun je veel waarde toevoegen

voor de eindklant. We zien in onze datacenters digitale ketens ontstaan. Partners zijn dan niet alleen een afnemer van Dell Technologies en Equinix, maar ze kunnen hun diensten ook leveren aan klanten in ons wereldwijde ecosysteem, van MKB’ers tot bijvoorbeeld centrale overheden. Die zijn letterlijk een microseconde van je verwijderd, en binnen enkele minuten heb je via onze portal een private verbinding gelegd. We zien dat soort veilige en directe verbindingen via het private internet heel snel groeien. Partners zijn daardoor wendbaarder, ze kunnen razendsnel bijvoorbeeld de Office 365-omgeving van een eindklant ontsluiten. De mogelijkheden daarmee zijn eindeloos en zo ontstaan dus mooie nieuwe businessmodellen.”

Hoe ziet de gezamenlijke toekomst eruit? Kooiman: “Ik verwacht dat we samen mondiaal verder zullen innoveren op de belangrijkste uitdagingen voor klanten op dit moment, zoals security en multi-cloud.” Van de Coolwijk: “Deze samenwerking zal alleen nog maar intensiever worden.”

Equinix, Dell en SLTN
Eén van de partners die al volop gebruik maakt van de mogelijkheden die de combinatie van Equinix en Dell biedt, is SLTN. “Onlangs hebben wij met Dell en Equinix een heel mooi project gedaan bij een samenwerkingsverband van een flink aantal gemeentes die via een shared services center samenwerken”, zo laat Eugene Tuinman, de CEO van SLTN, weten. “Gezamenlijk ontzorgen wij hen op het gebied van datacentercapaciteit en connectivity. Alles is daarbij perfect afgestemd op de wens van de klant.”

Auteur: Johan van Leeuwen

Terug naar nieuws overzicht