Witold Kepinski - 10 maart 2022

Freshworks tweakt partnerprogramma

Freshworks tweakt partnerprogramma image

Freshworks,, een softwarebedrijf dat werknemers in staat stelt klantenverwachtingen te overtreffen, kondigt de lancering aan van een verbeterd partnerprogramma en de benoeming van Hervé Danzelaud als VP Global Channel and Alliances om de groei van het partnerecosysteem te leiden. Danzelaud was eerder hoofd van Channels en Allianties voor Noord-Amerika.

"Freshworks is opgericht om bedrijven die legacy software te complex en te duur vinden voor de gebruikers, direct en constructief te helpen. Ons partnerprogramma trekt technologiebedrijven, resellers, systeemintegrators en MSP's aan die de marktbehoefte aan native cloudoplossingen die eenvoudig, betaalbaar en gemakkelijk te integreren zijn, erkennen", aldus Danzelaud. "Mijn passie is om diepgaande relaties met partners op te bouwen waarin we kunnen samenwerken om onze gezamenlijke klanten te verrassen met moderne CRM-, IT- en CX-oplossingen."

Het Freshworks partnerprogramma omvat 500+ resellers in 50+ landen, 20+ systeemintegrators, 350+ ISV's en 1.100+ technologische applicaties in de Freshworks Marketplace.

Het verbeterde Freshworks-partnerprogramma bouwt voort op de aanzienlijke voordelen op het gebied van enablement, marketing en leadgeneratie. Hiermee is het eenvoudig met Freshworks samen te werken en tegelijkertijd waarde toe te voegen aan gezamenlijke klanten.

Freshworks maakt partnering eenvoudig tijdens het onderhandelproces

Een nieuw partnerrelatiebeheersysteem biedt meer inzicht in dealregistratie, funnel, commissies, verkoop- en marketingmiddelen en marktontwikkelingsfondsen.

Gratis enablement en ondersteunende certificeringsafstemming met verkoop-, pre-sales- en implementatierollen

Programmaniveaus en certificeringen bieden meerwaarde aan Freshworks Partners

Drie bestaande niveaus voor resellers en solution partners zijn: Preferred, Authorized en Registered

Nieuw certificeringskader voor systeemintegrators

Speciale regionale middelen voor Preferred Partners

Samenwerking met accountmanagers om uitbreiding te stimuleren in het MKB-segment.

Software

Partnerships liggen in het verlengde van de belofte van Freshworks om moderne en gebruiksvriendelijke software te leveren voor klantenondersteuning, IT, verkoop en marketingteams. Gorilla Services, AWS, Pink Elephant, Device42, Flycast Partners, i4 Asia Inc., B-TRSNFRMD en meer zijn een partnership aangegaan met Freshworks om de productlijnen Freshdesk, Freshservice, Freshsales en Freshmarketer te verbeteren en uit te breiden voor hun klanten.

Joachim Beckmann, medeoprichter en chief executive officer Gorilla Services, de grootste Preferred reseller van Freshworks in Europa: “Inmiddels werken wij ruim 8 jaar tevreden samen met Freshworks in een open en eerlijke relatie. De stabiele samenwerking bracht ons veel exposure en groei. Samen met Freshworks hebben wij ruim 1400 klanten aangesloten aan wie wij gezamenlijk oplossingen bieden.”

Raj Jalan, oprichter en chief executive officer Device42: "Het technologische partnership dat we met Freshworks hebben is echt heel belangrijk voor ons. De koppeling van de software van Freshworks met die van ons, stelt ons in staat om cruciale uitdagingen op het gebied van IT-servicebeheer gedurende de hele levenscyclus van onze producten voor onze klanten op te lossen."

Richard George, vice president of sales Flycast Partners Noord-Amerika: "Door ons partnership met Freshworks zijn wij meer onderscheidend geworden in een zeer concurrerende markt. Vanaf het moment dat wij als klant aan de slag gingen tot en met de uitvoering van de serviceovereenkomsten heeft het Freshworks-team ons voortdurend gevraagd om input over processen en uitvoering, wat op zijn zachtst gezegd verfrissend is."

Het nieuwe programma wordt stapsgewijs uitgerold gedurende 2022.