Wouter Hoeffnagel - 08 maart 2022

Zetes benoemt Ronny Depoortere tot President van de divisie People ID

Zetes benoemt Ronny Depoortere tot President van de divisie People ID image

Zetes, een Belgische onderneming die gespecialiseerd is in veilige oplossingen voor de identificatie van burgers, benoemt Ronny Depoortere tot President van de divisie People ID. Hij was Senior Vice-President van deze divisie sinds 2002, in opvolging van Alain Wirtz. Wirtz combineerde deze functie met die van CEO en trad op 28 februari 2022 af.

Als burgerlijk ingenieur electronica, in het bezit van een MBA en met ervaring op het vlak van ICT begon Ronny Depoortere in 2002 bij Zetes met het oog op de oprichting van de divisie People ID. Die divisie ontwikkelt en integreert oplossingen voor de veilige identificatie van burgers. Gedurende bijna 20 jaar was hij Senior Vice-President. In die periode heeft de divisie People ID een aantal grote projecten voor de Belgische Staat binnengehaald, zoals de elektronische identiteitskaart, het paspoort en het rijbewijs.

Ook internationaal grote projecten

Op internationaal vlak was de divisie onder meer betrokken bij de uitvoering van grootschalige projecten, zoals de inschrijving van miljoenen burgers in de Democratische Republiek Congo en in Togo, de identiteitskaart in Israël, de identiteitskaart in Portugal en een oplossing voor de grenscontrole in Kaapverdië. Na het vertrek van Alain Wirtz neemt Ronny Depoortere de titel van President van People ID over.

"Ik ben verheugd en zeer vereerd met de functie als President van de divisie People ID die mij wordt toevertrouwd. Ik wil mijn voorganger bedanken voor het werk dat hij heeft verricht en voor de steun die hij mij vanaf het begin van dit avontuur in 2002 heeft gegeven", aldus Dhr. Depoortere. "De behoefte aan identificatie van personen neemt toe en ik ben van mening dat Zetes zich in een uitstekende positie bevindt om aan deze behoefte tegemoet te komen met oplossingen die veiligheid en efficiëntie combineren en die voldoen aan de strengste internationale regelgeving op dit vlak. Bovendien zijn we sinds de start van ZetesConfidenS in 2016 een Europese Trusted Service Provider geworden, en zijn we dus perfect voorbereid om oplossingen op het vlak van digitale identiteit aan te bieden in Europa en daarbuiten", besluit Ronny Depoortere.