IGEL breidt samenwerking met Nutanix Frame uit

08-03-2022 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

IGEL breidt samenwerking met Nutanix Frame uit

IGEL breidt zijn strategische samenwerking met Nutanix Frame uit. Het IGEL OS is nu gevalideerd als zijnde ‘Nutanix Frame Ready’. Daarnaast neemt Nutanix Frame als technologiepartner deel aan het IGEL Ready-programma.

“In de moderne wereld van ‘Work from Anywhere’ kan het lastig zijn voor IT-afdelingen om te blijven voorzien in de behoeften van eindgebruikers en hen een IT-ervaring te bieden die hen betrokken en productief houdt”, zegt Jim Airdo, Senior Vice President IGEL Ready & Strategic Alliances. “De wederzijdse verificatie en validatie van het IGEL OS en Nutanix Frame maakt het nog makkelijker om een dergelijke ervaring te bieden. De gecombineerde oplossing heeft in de praktijk bewezen vlekkeloze interoperabiliteit te bieden. Dat betekent dat bedrijven sneller productiviteit en toegevoegde waarde uit hun investeringen in eindgebruikersautomatisering kunnen putten.”

Ruben Sprujit, Senior Technologist bij Nutanix: “Nutanix en IGEL bundelen hun krachten om hybride werken eenvoudig en veilig te maken. Op basis van het IGEL Ready-programma combineren we de flexibiliteit waarmee Frame virtuele applicaties en desktops aanlevert met endpoints die van kracht worden voorzien door het IGEL OS. Voor organisaties die op zoek zijn naar een veilige en moderne digitale werkplek biedt de combinatie van het IGEL OS en Frame gebruiksgemak, schaalbaarheid en beheereenvoud.”

Meer flexibiliteit en keuzevrijheid

Nutanix Frame is een hybride en multi-cloud Desktop as a Service (DaaS)-oplossing die eindgebruikers toegang biedt tot Windows-applicaties en -desktops, ongeacht hun locatie of het apparaat dat zij gebruiken. Het Frame Ready-programma, dat deel uitmaakt van Nutanix Ready, biedt leveranciers van thin clients de mogelijkheid om de compatibiliteit van hun besturingssystemen en/of hardware te laten testen en goed te laten keuren voor volledige compatibiliteit met Nutanix Frame en de Frame App.

Met de succesvolle voltooiing van de verificatie en gemeenschappelijke compatibiliteitstests vereenvoudigt de Nutanix Frame Ready-status van het IGEL OS de installatie en het beheer van apparaten met IGEL OS met het Nutanix Frame Desktop-as-a-Service (DaaS)-platform. Nu Nutanix Frame is gevalideerd voor gebruik in combinatie met het IGEL OS krijgen organisaties die Nutanix Frame inzetten voor hun Work from Anywhere-omgeving meer flexibiliteit en keuzevrijheid wat betreft het beheer, de beveiliging en de modernisering van de aanlevering van cloudgebaseerde workspaces.

“Het doet ons een genoegen om de Nutanix Frame Ready-status te hebben behaald en dat Nutanix Frame deel uitmaakt van een krachtige validatiebeweging binnen de end user computing-sector”, zegt Divya Saggar, de directeur van IGEL Ready. “De toekomst van zakelijke automatisering ligt in de cloud. Het IGEL Ready-programma voor technologiepartners maakt het eenvoudig voor elke organisatie om applicaties aan te bieden aan virtuele desktops en cloudgebaseerde werkomgevingen. Op die manier kunnen ze nieuwe en relevante markten bereiken en klantenservice van wereldformaat bieden.”

Groeiend ecosysteem voor moderne werkomgevingen

Het IGEL Ready-programma, dat in juli 2020 het licht zag, stelt de zakelijke software van IGEL open voor technologiebedrijven zoals Nutanix. Zij kunnen op die manier hun producten laten testen en goedkeuren, hun zakelijke groei een impuls geven en gezamenlijke klanten flexibele toegang tot bedrijfsapplicaties bieden. Het groeiende IGEL Ready-ecosysteem omvat nu meer dan honderd technologiepartners. Zij leveren hardware, software en randapparatuur die getest en goedgekeurd zijn voor gebruik in combinatie met het IGEL OS.

In een tijd waarin organisaties en werknemers behoefte hebben aan betrouwbare en probleemloze toegang tot tools, applicaties en diensten waarborgt IGEL Ready de compatibiliteit van producten en de productiviteit. Daarmee bevordert het de bedrijfscontinuïteit en zakelijke groei van organisaties. Het IGEL Ready-programma zorgt ervoor dat de applicaties van partners worden gevalideerd en gedeeld, en dat hun klanten toegang hebben tot veilige en up-to-date software. Dit ecosysteem biedt organisaties toegang tot compatibele apparaten en applicaties van diverse partners in acht verschillende categorieën via de IGEL Ready Showcase.

Meer informatie over het IGEL OS en de validatie daarvan op basis van Nutanix Frame Ready is hier beschikbaar. De Nutanix Frame IGEL Ready Showcase-pagina is hier te vinden. Een tutorial en video voor de installatie van Nutanix Frame en het IGEL OS is beschikbaar op de IGEL Community-pagina.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud