PwC verlaat Rusland na invasie in Oekraïne

07-03-2022 | door: Redactie
Deel dit artikel:

PwC verlaat Rusland na invasie in Oekraïne

PwC (PriceWaterhouseCoopers) heeft besloten dat de Russische invasie in Oekraïne betekent dat het bedrijfsonderdeel in Rusland zou moeten. Daarom zal PwC afscheid nemen van Rusland. PwC heeft in Rusland 3.700 partners en medewerkers in het land.

PwC meldt: "Als gevolg van de invasie van de Russische regering in Oekraïne hebben we besloten dat PwC, gezien de omstandigheden, geen lidfirma mag hebben in Rusland en bijgevolg zal PwC Rusland het netwerk verlaten. Onze belangrijkste focus bij PwC blijft alles doen wat we kunnen om onze Oekraïense collega's te helpen en de humanitaire inspanningen te ondersteunen om de bevolking van Oekraïne te helpen die door deze invasie is verwoest. We zijn ook toegewijd om samen te werken met onze collega's bij PwC Rusland om een ordelijke overgang voor het bedrijf te bewerkstelligen, en met een focus op het welzijn van onze 3.700 collega's in PwC Rusland."

Veel bedrijven, waaronder IT-aanbieders, verlaten Rusland sinds de regering van de Russische president Poetin heeft besloten om Oekraïne binnen te vallen. Het land wordt vanuit diverse kanten aangevallen door Russische legereenheden.

 

Terug naar nieuws overzicht