Wie gaat met de MSP of the Year Award naar huis?

08-03-2022 | door: Jeroen Bordewijk
Deel dit artikel:

Wie gaat met de MSP of the Year Award naar huis?

Voor de tweede keer hebben de Dutch IT-channel Awards een speciale categorie voor Managed Service Providers (MSP's). SLTN, de winnaar van vorig jaar, is ook dit jaar genomineerd, samen met BPSOLUTIONS, Conscia, PQR en SoftwareONE.

Protinus IT heeft zich wederom als Main Event Partner verbonden aan de Dutch IT-channel Awards. De zevende editie van het grootste netwerkevenement voor de IT industrie vindt plaats in Studio21, Hilversum.

De genomineerden in deze categorie zijn:

BPSOLUTIONS wil organisaties slimmer maken. De 'mission critical dienstverlener', die in 2021 verhuisde van Driebergen naar het Utrechtse Papendorp, houdt niet alleen de IT van zijn eindklanten 'up-and-running', maar zorgt bovendien met geavanceerde technieken als data analytics en artificial intelligence (AI) dat data écht werkt voor de klant. BP Solutions implementeerde in 2021 voor de Rijksoverheid een volledig nieuw private cloud IaaS-platform, ingericht als managed service voor het gebruik van SAP HANA. Het platform, dat ruim binnen de deadlines werd gerealiseerd, heeft een beschikbaarheid van liefst 99,9999%. De Giarte ITXperience rangschikte BP Solutions dit jaar in alle categorieën bij de top.

Conscia werd groot met het bouwen, beheren en beveiligen van ICT-infrastructuren, maar maakte de laatste jaren vooral naam met managed services. Het bedrijf uit Gouda levert deze diensten op elk gewenst niveau, van eenvoudige, reactieve ondersteuning tot complete outsourcing. Ook een hybride vorm van managed service is mogelijk; Conscia monitort het gehele netwerk 24x7, maar de klant bepaalt wat hij operationeel zelf blijft doen. Conscia is onder meer verantwoordelijk voor de operatie van de IT-infrastructuur van Schiphol Telematics. Andere (tevreden) afnemers zijn het Rotterdamse Erasmus MC, het Amphia Ziekenhuis in Breda, de gemeenten Arnhem en Zoetermeer, Wehkamp en De Efteling.

PQR is met de propositie Spacehub naar eigen zeggen uniek in de Nederlandse MSP-markt. PQR SpaceHub is een echte 'hub naar de cloud': een intelligente, vendor- en cloudonafhankelijke oplossing die klanten ontzorgt en stapsgewijs naar de cloud brengt. Spacehub creëert een geïntegreerde en flexibele IT-omgeving, zo belooft PQR, en is ideaal voor eindklanten die met de keuze voor een cloudstrategie in een 'spagaat' terecht komen: ze willen de voordelen van een cloudomgeving, maar tegelijk hun legacy-omgevingen blijven waarborgen. Bovendien twijfelen ze: private of public, Azure of AWS? SpaceHub, een modulaire hybride multi-cloud infrastructuur aangevuld met transitie- en beheerdiensten, is volgens PQR dé oplossing.

SLTN Inter Access won deze award vorig jaar, en dat had alles te maken met een spraakmakende klantcase in de provincie Groningen. Daar implementeerde de dienstverlener uit Hilversum een Datacenter Infrastructure-as-a-Service (IaaS) oplossing voor de nieuwe gemeente Eemsdelta, ontstaan door een fusie van de gemeenten Delfzijl, Appingedam en Loppersum. In een datacenter in Groningen realiseerde SLTN een volledig nieuwe gemeentelijke omgeving met HPE Greenlake, een innovatieve technologie, maar tegen een acceptabele prijs. Tegelijk implementeerde SLTN de storage-oplossing HP Nimble. Voor back-up werd gekozen voor Veeam. De volgende stap is een volledige transitie naar Office 365 en het gebruik van Sharepoint voor lokale bestanden.

Al dertig jaar levert SoftwareONE wereldwijd software- en cloudtechnologie-oplossingen. Maar het Zwitserse bedrijf, in Nederland gevestigd in Amsterdam Sloterdijk, gaat verder: het wil dat klanten écht toegevoegde waarde halen uit hun IT. SoftwareONE helpt klanten daarom met de inrichting en het beheer van hun softwareomgeving. Dat kan met licentie-optimalisatie en effectief inkopen, maar ook met de inzet van cloudgebaseerde oplossingen. Als MSP wil SoftwareONE klanten bijstaan in hun volledige 'lifecycle', met advies op maat en technische ondersteuning. De grote kracht is de onafhankelijkheid – SoftwareONE is niet gebonden aan vendoren – en de combinatie van een persoonlijke benadering met een wereldwijde opschaling.

Stem nu op www.dutchitawards.nl

Terug naar nieuws overzicht
Dutch IT-channel Awards