Redactie - 06 maart 2022

IBM stopt verkoop in Rusland

IBM stopt verkoop in Rusland image

IBM stopt de verkoop in Rusland en ondersteunt Oekraïne, dit meldt ceo en voorzitter Arvind Krishna in een blog.

Krishna meldt:

Gisteren sprak ik met IBM-ers van over de hele wereld over de tragedie van de oorlog in Oekraïne - en ik wil graag erkennen dat het juiste woord om te gebruiken 'oorlog' is en niet 'conflict'. IBM keurt geweld of agressie niet goed en wij veroordelen de Russische oorlog in Oekraïne.

Ik wil enkele maatregelen delen die het bedrijf heeft genomen om IBM-ers die door de crisis zijn getroffen, te beschermen en te ondersteunen, en om duidelijk te maken dat we geen technologie verkopen in Rusland.

De veiligheid en beveiliging van IBMers vormt de kern van al onze beslissingen en onze topprioriteit is IBMers en hun families in de getroffen regio's. Al meer dan een maand staan we constant in contact met onze lokale teams om hulp bij verhuizingen, financiële ondersteuning en andere vormen van directe betrokkenheid te bieden.

Ruim voordat de oorlog begon, boden we IBM-ers in Oekraïne en hun gezinnen de mogelijkheid om op kosten van het bedrijf te verhuizen. Velen van hen konden veilig naar de buurlanden verhuizen. We werken ook aan het ondersteunen en beschermen van IBMers in Rusland, die onderworpen zijn aan hun eigen regels en wetten.

De volledige middelen van ons bedrijf, met inbegrip van geestelijke gezondheidszorg, worden ingezet ter ondersteuning van alle IBM'ers, en elke werknemer in nood kan op het bedrijf rekenen voor hulp.

Behalve dat we geen technologie verkopen in Rusland, doen we ook geen zaken met Russische militaire organisaties. Eindelijk hebben we de passie en bezorgdheid gehoord van IBMers die willen helpen, en we moedigen hen aan om donaties te doen aan het Internationale Rode Kruis. IBM vereffent die donaties van werknemers.

IBM-ers over de hele wereld blijven verenigd in onze hoop dat de vrede snel kan worden hersteld. We prijzen wereldleiders die resoluut hebben gehandeld in de hoop een einde aan deze oorlog te maken.

Bedankt,
Arvind