Redactie - 07 maart 2022

Luxoft gaat Rusland verlaten

Luxoft gaat Rusland verlaten image

Luxoft, onderdeel van DCX Technology, heeft besloten de Russische markt te verlaten. Dit meldt Dmitry Loschinin, ceo bij Luxoft, onderdeel van DXC Technology. 

Loschinin: "Dit is een direct gevolg van de tragische oorlog in Oekraïne die heeft geleid tot de dood, verwonding en ontheemding van onschuldige burgers in het hele land en daarbuiten. We veroordelen deze oorlog en staan in eenheid met iedereen over de hele wereld die oproept om onmiddellijk een einde te maken aan dit geweld. Hoewel ik duidelijk ben in de noodzaak van een dergelijke actie, vervult deze beslissing me met grote droefheid.

Het begin van Luxoft als bedrijf was gebaseerd op het talent van Russische software-ingenieurs die tot de beste ter wereld behoren. Maar we zijn een internationale organisatie en onze Oekraïense familie is een integraal onderdeel van ons succes en onze identiteit als bedrijf. We hebben daarom geen andere keuze dan de operaties in Rusland stop te zetten.

We doen er alles aan om iedereen die door deze tragedie is getroffen te steunen. Luxoft biedt een hulppakket ter waarde van miljoenen USD ter directe ondersteuning van onze in Oekraïne gevestigde werknemers. Nog eens $ 330.000 (10.000.000 UAH) zal worden gedoneerd aan het Oekraïense Rode Kruis ter ondersteuning van haar hulpverlening aan de burgerbevolking van Oekraïne. We zullen het daar niet bij laten, maar we blijven alle mogelijke steun bieden aan onze mensen in hun uur van nood."

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024