Witold Kepinski - 05 maart 2022

DXC Technology verlaat Rusland

DXC Technology verlaat Rusland image

IT-dienstverlener DXC Technology veroordeelt de ongerechtvaardigde agressie van de Russische regering die leidt tot de dood, verwonding en verplaatsing van onschuldige burgers in Oekraïne. DXC staat achter elke persoon, elk bedrijf en elke regering over de hele wereld die oproept om onmiddellijk een einde te maken aan deze niet-uitgelokte aanval op Oekraïne, zo meldt het bedrijf in een persbericht.

"Op dit moment is onze eerste prioriteit de zorg voor onze collega's in de regio. Ons toegewijde DXC-team werkt de klok rond om onze collega's en hun families onderdak, financiële hulp, gezondheidszorg en verhuisondersteuning te bieden.

Op basis van de agressie van de Russische regering doen we geen zaken meer in Rusland en hebben we ons ertoe verbonden deze markt te verlaten. We hebben ongeveer 4.000 collega's in Rusland en ondersteunen hen in deze tijd van nood. We blijven de strikte naleving van alle toepasselijke sancties tegen Rusland ondersteunen en handhaven.

In lijn met onze "People-first"-strategie, matcht DXC de donaties van werknemers aan de humanitaire inspanningen van het Rode Kruis voor 200%, waaronder directe financiële steun aan onze getroffen collega's. We zorgen voor al onze mensen, ongeacht hun nationaliteit of land van herkomst.

We zullen de situatie blijven beoordelen en de vereiste maatregelen nemen door gebruik te maken van de kracht van ons wereldwijde team om de impact op onze DXC-collega's en klanten te minimaliseren", aldus DXC Technology.