Wouter Hoeffnagel - 28 februari 2022

Twintig miljoen dollar in cryptovaluta gedoneerd voor Oekraïne

Twintig miljoen dollar in cryptovaluta gedoneerd voor Oekraïne image

De Oekraïense overheid en NGO's die het leger ondersteunen hebben twintig miljoen dollar opgehaald via donaties in cryptovaluta.

Dit meldt Elliptic. Het gaat onder meer om een donaties van ruim 3 miljoen dollar in bitcoin. Ook is naar verluid een donaties van 1,86 miljoen dollar binnengekomen waarvoor het geld is opgehaald via de verkoop van NFT's. De verkoop zou eigenlijk bedoeld zijn geweest om financiële middelen op te halen voor activist Julian Assange. Een andere donatie bedraagt een miljoen dollar aan bitcoin. Ook wijst Elliptic op de NGO Come Back Alive, die het Oekraïense leger ondersteunt. De zou al miljoenen dollars aan cryptovaluta hebben ontvangen als donatie.

Ook NFT's gedoneerd

Niet alleen in cryptovaluta worden gedoneerd. Ook zijn NFT's gedoneerd aan het Ethereum-account van de Oekraïense overheid.

Tegelijkertijd zijn er ook cybercriminelen die proberen in te spelen op de aandacht voor de oorlog. Zo proberen zij gebruikers die een donatie willen doen om de tuin te leiden en zo geld afhandig te maken.