Google schakelt live-informatie van Google Maps in Oekraïne uit

28-02-2022 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Google schakelt live-informatie van Google Maps in Oekraïne uit

Google schakelt in Oekraïne verschillende Google Maps-tools uit die live-verkeersinformatie boden en onder meer de drukte op de weg toonden. Het bedrijf zegt dit te doen met het oog op de veiligheid van lokale gemeenschappen in het land na overleg met diverse bronnen, waaronder regionale autoriteiten.

Dit bevestigt Alphabet, moederbedrijf van Google, aan persbureau Reuters. Het gaat om een tijdelijke maatregel. Google Maps toont zowel in zijn apps als op zijn webgebaseerde versie niet langer de laag 'verkeer'. Deze laag toont normaliter hoe druk het is op de wegen. Ook is informatie over de drukte in winkels en restaurants niet langer beschikbaar. Google geeft weinig uitleg over de maatregel. Wel meldt het techbedrijf de maatregel te nemen met het oog op de veiligheid van lokale gemeenschappen.

Google Maps is de afgelopen dagen in verband met de Russische inval in Oekraïne vaker in het nieuws geweest. Zo wist onder meer een hoogleraar van het Californische Middlebury Institute of International Studies aan de hand van een verkeersopstopping uren voor de aankondiging van de aanval door de Russische president Vladimir Poetin Russische troepenbewegingen te identificeren.

Terug naar nieuws overzicht