Vectra AI biedt gratis securitydiensten aan tijdens noodsituatie in Oekraïne

28-02-2022 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Vectra AI biedt gratis securitydiensten aan tijdens noodsituatie in Oekraïne

Vectra AI stelt in reactie op het uitbreidende conflict tussen Oekraïne en Rusland kosteloos een reeks cyberbeveiligingstools en -diensten beschikbaar. De actie richt zich met name tot organisaties die denken dat zij als gevolg van dit conflict het doelwit kunnen worden. Vectra AI is gespecialiseerd in AI-gestuurde bedreigingsdetectie en -respons voor hybride en multi-cloud ondernemingen.

Websites van banken en geldautomaten, evenals militaire computernetwerken, zijn de afgelopen dagen uitgeschakeld door cyberaanvallen. Ook hebben verschillende desinformatiecampagnes, die zijn bedoeld om paniek te zaaien, verschillende mobiele netwerken overspoeld. "De escalatie van het cyberconflict zal leiden tot onverwachte gevolgen," zegt Hitesh Sheth, CEO van Vectra AI. "Geen enkele publieke of private organisatie is ervan verzekerd om buiten schot te blijven."

Vectra AI biedt de volgende diensten kosteloos aan:

  • Het scannen van Microsoft Azure Active Directory (AD)- en M365-omgevingen op tekenen van aanvalsactiviteiten;
  • Bewaken van AWS-infrastructuur op tekenen van actieve aanvallen, naast het leveren van detectie- en responsetools voor zowel het netwerk- als het besturingsvlak van AWS-accounts;
  • Bewaken van de netwerkinfrastructuur, zowel in de cloud als op locatie, op tekenen van aanvallen. Dit is inclusief de inzet van Vectra-sensoren die speciaal zijn gebouwd om kwaadaardig gedrag te detecteren;
  • Ondersteuning bij het bewaren van historische metagegevens ter ondersteuning van incident response-onderzoeken op basis van indicatoren van compromittering (IOC's) voor specifieke aanvalsvarianten.

Aanvallen verstoorden eerder Microsoft Enterprise Cloud

Aanvallen die eerder aan de Russen werden toegeschreven, staan erom bekend dat ze de Microsoft Enterprise Cloud verstoorden en toegang kregen tot kritieke informatie. Met de overname van Siriux is Vectra AI uitgerust om onmiddellijk kwaadaardige Microsoft Azure AD-activiteiten te ontdekken die kunnen leiden tot het misbruik van Exchange Online-mailboxen. Vectra AI biedt ook een gratis Siriux-scan aan organisaties die denken dat ze doelwit zouden kunnen zijn.

"Nu de situatie escaleert en de cyberrisico's toenemen, wil Vectra AI oplossingen bieden", zegt Sheth. "Wij geloven dat we samen de risico's van cyberaanvallen op landen aanzienlijk kunnen verminderen. Door het kosteloos aanbieden van onze producten en diensten tijdens deze crisis, hopen we dat we meer organisaties kunnen helpen zichzelf te beschermen."

Bezoek voor meer informatie en voorwaarden voor deelname de site van Vectra AI of lees haar nieuwste blog getiteld: "Russian Wiper Malware is Novel - Protecting Against it Need Not Be."

Terug naar nieuws overzicht
Security