Redactie - 26 februari 2022

IT-recycling direct getroffen door situatie in Oost Europa

IT-recycling direct getroffen door situatie in Oost Europa image

IT-recycling is direct getroffen door de situatie in Oost Europa zo meldt Steef Stadelmaier van het bedrijf in een persbericht. 

Stadelmaier: "Wij van IT-recycling zijn deze direct geconfronteerd met de gevolgen van de oorlog in Oost Europa. Onze grotere afnemers van servers, laptops en andere computer producten zijn gevestigd in Belarus, Rusland en Oekraine. De status van reeds geleverde goederen is onduidelijk, betalingen blijven uit, communicatie is onmogelijk en een grote klant is met zijn gezin Oekraine ontvlucht en onderweg hierheen.  IT-recycling is o.a gespecialiseerd in de export van IT-producten naar Oost Europa en voormalige Sovjet staten. Bij ons werken mensen die de taal spreken en de cultuur begrijpen. Veel van onze mensen zijn afkomstig uit de voormalig Sovjet Unie." 

 Gelukkig heeft het Oost Europese conflict geen invloed op de arbeidsplaatsen, aldus Stadelmaier. "We zagen tijdig de veranderende omstandigheden en we hebben besloten ons meer te gaan toeleggen op andere landen voor export van IT-producten."