Redactie - 25 februari 2022

Dell Technologies ziet omzet sterk stijgen

Dell Technologies ziet omzet sterk stijgen image

Dell Technologies maakt financiƫle resultaten bekend voor het vierde kwartaal van het fiscale jaar 2022 en het volledige jaar. De jaaromzet bedroeg van 101,2 miljard dollar, een stijging van 17% ten opzichte van het voorgaande jaar, aangedreven door een een sterke vraag, sterke uitvoering, aanhoudende groei in alle business units en record aantal pc-verkopen.

Het bedrijf genereerde een recordbedrijfsresultaat van 4,7 miljard dollar, een stijging van 26% ten opzichte van het voorgaande jaar.

Voor het volledige jaar waren zowel de netto-inkomsten uit voortgezette activiteiten als de niet-GAAP-netto-inkomsten: 4,9 miljard dollar.

Kasstroom uit bedrijfsactiviteiten was 10,3 miljard dollar en kasstroom uit bedrijfsactiviteiten exclusief VMware was een record van 7,1 miljard dollar.

Vierde kwartaalcijfers

De omzet in het vierde kwartaal steeg met 16% tot 28 miljard dollar. Het bedrijf genereerde een bedrijfsresultaat van 1,6 miljard dollar, een stijging van 13% en een niet-GAAP bedrijfsresultaat van2,2 miljard dollar, 1% gestegen. Het nettoverlies uit voortgezette activiteiten bedroeg 29 miljoen dollar, het non-GAAP nettoresultaat was 1,4 miljard dollar en aangepaste EBITDA was 2,7 miljard dollar.