NetApp ziet omzet en winst stijgen dankzij cloud aanbod

George Kurian, CEO NetApp

NetApp ziet omzet en winst stijgen dankzij cloud aanbod

George Kurian, CEO NetApp

24-02-2022 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

NetApp ziet omzet en winst stijgen dankzij cloud aanbod

NetApp heeft de financiële resultaten bekendgemaakt voor het derde kwartaal van het fiscale jaar 2022, dat eindigde op 28 januari 2022. De omzet steeg naar 1,61 miljard dollar, veel meer vergeleken met 1,47 miljard dollar in het derde kwartaal van het fiscale jaar 2021. De nettowinst steeg van 182 naar 252 miljoen dollar.

Inkomsten uit Hybrid Cloud-segment bedragen 1,5 miljard dollar, vergeleken met 1,42 miljard dollar in het derde kwartaal van het fiscale jaar 2021. Opbrengst van het Public Cloud-segment onderdeel bedraagt 110 miljoen dollar, vergeleken met 55 miljoen dollar in het derde kwartaal van het fiscale jaar 2021.

“De resultaten van het derde kwartaal en de positieve groeivooruitzichten worden mogelijk gemaakt door de afstemming van onze gedifferentieerde technologieportfolio op de prioriteiten van klanten voor cloud- en digitale transformatie. We hebben een unieke positie in het oplossen van de belangrijkste uitdagingen van organisaties op het gebied van hybride, multi-cloud IT”, zegt George Kurian, chief executive officer. "Onze gerichte uitvoering en effectief beheer van tijdelijke tegenwind in de toeleveringsketen stellen ons in staat om onze groeiende kansen te benutten en tegelijkertijd te investeren voor aanhoudende groei en het leveren van operationele hefboomwerking."

Terug naar nieuws overzicht