Negen op de tien wil business ondersteunen met public cloud

23-02-2022 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Negen op de tien wil business ondersteunen met public cloud

88% van de systeembeheerders, DevOps-specialisten, SRE's en andere IT-professionals is klaar voor het omarmen van de public cloud voor het ondersteunen van business applicaties. Cloud instances zijn hierbij de meest populaire clouddienst (63%).

Dit blijkt uit onderzoek van eG Innovations in samenwerking met DevOps Institute onder ruim 900 systeembeheerders, DevOps-specialisten, SRE's en andere IT-professionals. 45% van de gebruikers wereldwijd kiest hierbij Amazon Web Services (AWS) als belangrijkste providers, terwijl 33% voor Azure kiest. Bij 11% is de keuze op Google Cloud Platform gevallen. Azure is in EMEA echter populairder.

Containertechnologieën worden vaker in de cloud omarmd dan on-premises. 48% van de respondenten meldt containers in de cloud te gebruiken, terwijl 32% dat on-premises doet. Ook blijkt dat relationele databaseservices zoals AWS RDS en Azure SQL DB een hogere omarming (45%) hebben dan NoSQL databasediensten als DynamoDB en Azure Cosmo DB (22%).

25% van de respondenten hebben hybride platformen omarmd. Denk hierbij aan RedHat OpenShift, VMware Tanzu en Rancher.

Microservices en DevOps

Microservices en DevOps-technologieën zijn tot slot populair. 37% van de respondenten maakt binnen hun organisatie al op brede schaal gebruik van beide technologieën. 95% van de respondenten heeft microservices en DevOps in een vorm in gebruik of verwacht hiernaar op korte termijn te kijken.

Alle resultaten van het onderzoek zijn beschikbaar in het onderzoeksrapport van eG Innovations. Download het rapport hier.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud