DNA Services neemt Uniconta klanten over van Decit Automatisering

23-02-2022 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

DNA Services neemt Uniconta klanten over van Decit Automatisering

DNA Services heeft de Uniconta-klanten van Decit Automatisering uit Alblasserdam overgenomen. Dat zijn de beide automatiseringsbedrijven deze maand met elkaar overeengekomen. De klantenportefeuille omvat bijna twintig contracten waarmee DNA Services haar groei verder versnelt en de omzet vanuit software-abonnementen vergroot.

Alle contracten worden voortgezet en de klanten kunnen gebruik blijven maken van de Uniconta ERP-software. Uniconta Nederland heeft inmiddels haar goedkeuring verleend aan deze transactie.

Decit Automatisering brengt met de transactie meer focus aan in haar productportfolio en gaat zich meer richten op IT-beheer. Voor software ontwikkeling blijft het bedrijf samenwerken met DNA Services waarmee al verschillende referentieprojecten gerealiseerd zijn.
Gert de Vries en Arie-Jan van Laar van Decit Automatisering: “In het ondernemerschap draait aalles om focus en het maken van de juiste keuzes. Door de overdracht van onze Uniconta-klanten krijgen we meer ruimte om met ons bedrijf te groeien op het vlak van IT-beheer. Zelf hebben wij geen software developers in dienst. Het team van DNA Services heeft juist veel kennis van Uniconta en bouwt ook software toepassingen op het Uniconta-platform. Daarom is deze overname goed voor iedereen en in het bijzonder voor onze klanten.”

Hans de Wit, Commercieel Directeur & Co-Owner van DNA Services: “Ons IT-bedrijf groeit momenteel hard. Alleen vorig jaar al kregen we het vertrouwen van meer dan 20 nieuwe klanten. We zetten in toenemende mate in op de verkoop van standaard software en omzet vanuit software-abonnementen. Dit is een schaalbaar businessmodel waarmee we in verschillende marktsegmenten impact maken. Naast autonome groei zullen we de komende periode strategisch inzetten op diverse overnames waarvan dit een mooi voorbeeld is.”

Dirk-Willem Huisman, Manager Software & Development bij DNA Services, vult aan: “Sinds 2018 zijn wij partner geworden van Uniconta in Nederland. Het ERP-pakket is eenvoudig te activeren en volledig te ontsluiten via API’s. Het platform biedt ons standaard functionaliteit waardoor we projecten sneller kunnen realiseren. Tevens kunnen wij zelfstandig software uitbreidingen ontwikkelen in de vorm van add-ons en plug-ins. Deze klantspecifieke toepassingen integreren naadloos met Uniconta. Hierdoor maken we dus gebruik van een standaard pakket met de flexibiliteit van een maatwerk-oplossing.”

Terug naar nieuws overzicht