Dirk De Boeck wordt bij WESTPOLE director Managed Services

Dirk De Boeck

22-02-2022 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Dirk De Boeck wordt bij WESTPOLE director Managed Services

WESTPOLE Benelux, leverancier van IT-diensten en oplossingen en specialist in digitale transformatie, heeft Dirk De Boeck aangetrokken als director Managed Services. Hij zal deel uitmaken van het directiecomité en rechtstreeks rapporteren aan Bart Donné, general manager van WESTPOLE Benelux. De Boeck staat voor de uitdaging om de omzet in Managed Services in de komende 3 jaar te verdubbelen. Hij zal dat doen door zich te richten op nieuwe, innovatieve markten en het aanbod te creëren dat zij nodig hebben voor hun evolutie.

Dirk De Boeck (54) heeft een uitgebreide staat van dienst in IT (business) management, voornamelijk bedrijfsveranderingen, future-proofing, baanbrekende lanceringen en heroplevingsprojecten. Hij staat bekend als pragmatisch, probleemoplossend en neemt graag uitdagende projecten aan. Zijn primaire doelstelling bij WESTPOLE zal zijn om de omzet in managed services in de komende 3 jaar te verdubbelen. Om dat te bereiken, zal hij werken aan de uitbreiding van het Managed Services-aanbod van het bedrijf. Hij wordt er verantwoordelijk voor het portfolio van managed services-oplossingen, het rekruteringsproces van nieuwe teamleden, pre-sales en sales.

‘Om die ambitieuze groei te realiseren, zullen we ons aanbod aanpassen aan alle verschillende doelgroepen en industrieën die interesse tonen in Managed Services. Hun specifieke technische evolutie en uitdagingen evolueren veel sneller dan we ons vaak kunnen voorstellen’, zegt Dirk De Boeck, Director Managed Services WESTPOLE Benelux. ‘We moeten onze oplossingen afstemmen op hun behoeften. Onze eerste stap is praten met de belangrijkste spelers in de sector. We moeten doortastend zijn en risico's nemen, ook in sectoren die we nog niet eerder hebben aangepakt. We zullen de mensen aantrekken die de klus kunnen klaren.’

De juiste klik

Bart Donné, general manager bij WESTPOLE Benelux, bevestigt: ‘Ons doel is om het meest klantgerichte bedrijf in ons segment te zijn. We zijn ambitieus terwijl we in contact blijven met onze klanten. Dirks can-do mentaliteit is het perfecte verlengstuk van deze filosofie. De eerste keer dat we spraken, hadden we al een connectie. Ik kijk ernaar uit om met Dirk samen te werken. Ik weet zeker dat zijn directe benadering en realistische visie onze Managed Services-afdeling zullen inspireren, in het voordeel van onze klanten.'

De Boeck heeft meer dan 25 jaar ervaring in IT-management. In zijn management consultancy carrière was hij onder andere actief als Senior Manager Digital Projects bij Colruyt Group. Daar stond hij in voor het end-to-end management van grote innovatieve en IT-projecten met een enorme marketing footprint voor verschillende departementen. Daarvoor was hij Managing Partner van een start-up binnen de Cronos groep en vervulde hij managementrollen als Sales Director Benelux bij Damovo (een internationale ICT service provider) en EMEA Expert Defense and Government bij HP. Gedurende drie jaar was hij Head of ICT Innovation bij bpost. Tussen 2007 en 2011 was hij Belux Sales Director bij British Telecom.

Terug naar nieuws overzicht