Intel benoemt Frans Scheper tot regionaal leider EMEA

Frans Scheper

21-02-2022 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Intel benoemt Frans Scheper tot regionaal leider EMEA

Intel Corporation kondigt aan dat Frans Scheper wordt aangesteld als General Manager en President voor de regio Europa, Midden-Oosten en Afrika (EMEA). Scheper, tevens Corporate Vice President in Intels Sales, Marketing and Communications Group, wordt verantwoordelijk voor Intels algehele activiteiten in EMEA, waaronder het stimuleren van de omzetgroei, het aangaan van contacten met het lokale ecosysteem om nieuwe kansen te creëren, en het versterken van debestaande regionale klanten- en partnerrelaties. Hij treedt toe in een spannende tijd, waarin Intel een 'once-in-a-generation' investering in Europa plant als onderdeel van haar IDM 2.0-strategie, om te helpen bouwen aan de digitale toekomst van Europa.

Intels geplande investering in Europa luidt een nieuw hoofdstuk in voor een regio met ambitieuze plannen voor halfgeleiders. Scheper zal verantwoordelijk zijn voor Intels algehele activiteiten en groei naarmate de capaciteit wordt uitgebreid, waardoor duizenden banen worden gecreëerd.

Frans komt bij Intel van OSRAM, waar hij voorzitter en EVP Opto semiconductors was. Daarnaast bekleedde hij ook bestuursfuncties bij WeEn Semiconductors, NXP Semiconductors en de CEO-positie bij Nexperia. Daarmee brengt hij uitgebreide Europese en internationale marktervaring mee.

Scheper: "Ik ben verheugd dat ik de groei van Intel in EMEA mag leiden op zo'n cruciaal moment in de toekomst van de regio. Gelukkig laten de European Chips Act en de Digital Decade-doelstellingen zien dat de leiders er net zo klaar voor zijn als wij om opnieuw een bloeiende, ultramoderne en regionale supply chain voor halfgeleiders op te bouwen. Maar het meest spannende is dat de omvang van Intels investering zoveel meer zal opleveren dan chips: het zal de innovatie in het digitale ecosysteem van de regio nieuw leven inblazen."

Frans, woonachtig in Nederland, heeft een bachelor in Business & Commerce van HES Den Haag en een MBA van het International Institute for Management Development (IMD).

Terug naar nieuws overzicht