Online Payment Platform benoemt Jorrit Koop tot CFO en Diederik Veenhoven tot CoS

Jorrit Koop

Online Payment Platform benoemt Jorrit Koop tot CFO en Diederik Veenhoven tot CoS

Diederik Veenhoven

22-02-2022 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Online Payment Platform benoemt Jorrit Koop tot CFO en Diederik Veenhoven tot CoS

Online Payment Platform, een gespecialiseerde betaaldienstverlener voor platformen en marktplaatsen, stelt Jorrit Koop aan als CFO. Diederik Veenhoven versterkt het management team als CoS (Chief of Staff). Online Payment Platform maakt een snelle groei door. Met de benoemingen van Koop en Veenhoven wordt de organisatie versterkt met twee ervaren leiders, waarmee het bedrijf een volgende stap kan zetten in het verwezenlijken van de internationale ambities.

Koop (35 jaar) bouwde een internationale carrière op. Zo was hij de afgelopen vier jaar CFO bij de Allium Lending Group in Londen, een bedrijf ondersteund door private equity dat leningen verstrekt aan consumenten die hun huis willen verduurzamen. Daar zette hij zijn expertise onder meer in voor het herstructureren en professionaliseren van de organisatie en voor de uiteindelijke verkoop van het bedrijf aan een digitale bank. Daarvoor was Koop met een eigen FinTech onderneming actief in Latijns-Amerika en Azië en was hij investment banker bij Morgan Stanley.

Bij Online Payment Platform is Koop verantwoordelijk voor de financiële bedrijfsvoering van de organisatie en voor het verder stroomlijnen van daaraan gerelateerde processen. Ook heeft hij een strategische rol bij de internationale expansie van Online Payment Platform. Koop: “We hebben vooruitstrevende technologie in huis die inmiddels wordt gebruikt door leidende Europese marktplaatsen en platformen. Ik zie ernaar uit een bijdrage te leveren om de organisatie te laten uitgroeien tot een wereldspeler.”

Diederik Veenhoven

Veenhoven (35 jaar) was als mede-oprichter ruim 9 jaar verantwoordelijk voor RD Recruitment en Interim Valley. Het laatste bedrijf is gespecialiseerd in het detacheren van experts op het gebied van compliance, risk en data science. Na het verkopen van zijn aandelen in deze organisaties, is hij gevraagd om bij Online Payment Platform de rol van Chief of Staff te vervullen. Hiermee realiseert hij vanuit zijn kennis en ervaring als ondernemer strategische projecten en helpt hij bedrijfsbreed bestaande processen te optimaliseren. Veenhoven houdt zich bij Online Payment Platform onder meer bezig met het opzetten van een kantoor in Londen en het verder ontwikkelen van de commerciële propositie.

“Online Payment Platform richt zich op een specifieke niche. Dit betekent dat er een hoge mate van specialisatie is waar veel (inter) nationale platformen en marktplaatsen van kunnen profiteren. Als Chief of Staff ga ik er mede voor zorgen dat we er klaar voor zijn de kansen op dit gebied te verzilveren met een sterke organisatie met blije medewerkers en hoogwaardige processen en producten.”

Richard Straver, oprichter van Online Payment Platform ziet de versterking als een belangrijk kantelpunt in de ontwikkeling van zijn bedrijf: “We hebben grote ambities die om andere vaardigheden vragen binnen de organisatie. Met Jorrit en Diederik hebben we de juiste, ervaren mensen aan boord om onze groei in goede banen te leiden en verder te versnellen. Ik heb veel zin om met hen en de rest van de organisatie, aan de slag te gaan Online Payment Platform uit te laten groeien tot een internationaal succes.”

Terug naar nieuws overzicht