Peter-Paul Bénard Nieuwe General Manager bij ForeNova

Peter-Paul Bénard

21-02-2022 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Peter-Paul Bénard Nieuwe General Manager bij ForeNova

Peter-Paul Bénard is de nieuwe General Manager bij ForeNova en heeft het roer overgenomen van de netwerkdetectie- en responsspecialist. Zijn eerste taken in Europa zijn het aanpakken van nieuwe markten, het verder versterken van het DACH-gebied en het uitbreiden van ForeNova's productportfolio. Tegelijkertijd zal hij ook de activiteiten in Nederland en de Benelux uitbreiden. Met NovaCommand biedt ForeNova middelgrote bedrijven uitgebreide detectie en verdediging op netwerkniveau om gevaren in een vroeg stadium te identificeren, blinde vlekken in de IT-beveiliging te elimineren en zo bedrijfsrisico's efficiënt te minimaliseren.

Bénard: "ForeNova heeft me overtuigd, want met NovaCommand kunnen zelfs middelgrote bedrijven hun IT effectief monitoren door al het inkomende en uitgaande netwerkverkeer te bekijken en verdediging in te zetten. Ook houden ze het voortdurend groeiende aanvalsoppervlak van apparaten die niet centraal beheerd kunnen worden in de gaten, zoals in het thuiskantoor, IoT of OT. Ik ben des te blijer dat ik het bedrijf verder kan opbouwen en mijn expertise op het gebied van sales- en marketingprocessen kan inbrengen. Benelux en het Duitstalige gebied zijn kerngebieden van mijn werk.”

Met NovaCommand biedt ForeNova een 360-gradenoverzicht van netwerkverkeer over alle IT-resources in een kosteneffectieve oplossing die gemakkelijk te implementeren en te beheren is door het MKB. De technologie detecteert automatisch en AI-ondersteunde fijnmazige afwijkingen in inkomend en uitgaand netwerkverkeer en detecteert zo mogelijke aanvallen. Via API's die als app kunnen worden gedownload, integreert NovaCommand beveiligingsoplossingen van derden en activeert het vooraf gedefinieerde tegenmaatregelen via Playbooks. Deze worden automatisch uitgevoerd of gestart na bevestiging door de beheerder.

De niet-intrusieve netwerkdetectie en -respons op een spiegel analyseert alleen de metadata en is daarom ontworpen om volledig GDPR-compatibel te zijn. Forenova exploiteert NovaCommand vanuit een datacenter in Frankfurt am Main.
Thomas Krause, Regionaal Directeur DACH NL: “We zijn zeer verheugd dat Peter-Paul Bénard nu voor ons aan de slag gaat als General Manager. Als succesvolle Business Leader heeft hij een brede staat van dienst op het gebied van go-to-market-strategie, kanaalstrategie en kanaalontwikkeling. Hij brengt de nodige expertise met zich mee om ons nog beter bekend te maken in de DACH en Benelux-markt en om de groei van ForeNova te stimuleren.”

Bénard brengt meer dan 20 jaar ervaring mee. Voordat hij bij ForeNova begon, was hij ongeveer drie jaar succesvol Commercial Channel Leader bij Lenovo Nederland. Daarvoor werkte hij vijf jaar voor D-Link Europe als Country Manager Benelux. Hij ontwikkelde daar onder meer een nieuwe distributiestrategie en maakte het bedrijf marktleider op het gebied van videobewaking. Eerdere functies waren onder meer zijn functies als Country Manager Benelux bij Epson Europe BV en als Sales & Marketing Manager Printing bij Samsung Electronics.

Terug naar nieuws overzicht
Security