Iodyne brengt introduceert met Pro Data revolutionaire dataopslag

Jeff Bonwick

21-02-2022 | door: Hans Steeman
Deel dit artikel:

Iodyne brengt introduceert met Pro Data revolutionaire dataopslag

Op dit moment is de nieuwe M1 MacBook van Apple, de snelste laptop in de markt. Zo’n systeem is in trek bij professionele gebruikers, zoals fotografen en filmers. Zij genereren op locatie grote hoeveelheden data die snel en veilig op locatie opgeslagen moeten worden.

Het bedrijf iodyne uit Mill Valley in de omgeving van San Francisco was tijdens een afspraak met Dutch IT-channel vertegenwoordigd door de twee co-presidenten Mike Shapiro en Jeff Bonwick (foto), heeft er alles aan gedaan om een bijzonder product in de markt te zetten: de iodyne Pro Data.

Ge-ent op de vormgeving van een MacBook is een behuizing ontwikkeld die past bij een 15”-model, zowel qua vormgeving, kleur, als afmeting. De 15”-behuizing is voorzien van 8 Thunderbold-poorten in een 4 x 2 configuratie op basis van een USB-C-aansluiting. De configuratie vormt daarmee de basis voor de snelste portable diskarray in de markt met een capaciteit van 12 tot 24 Tbyte. Dit afhankelijk van de capaciteit van de gebruikte drives (12 x 1 of 12 x 2 Tbyte).

Jeff Bonwick: “Wij hebben er alles aan gedaan om de Pro Data zo toegankelijk mogelijk te maken. Hij past probleemloos naast de M1 MacBook in de rugzak. Dankzij de geoptimaliseerde mechanische constructie kan de eindgebruiker zelf de drives vervangen en aanpassen. Het beheren is daarmee een stuk eenvoudiger gemaakt. De storage array werkt met Windows, Linux en MacOS en haalt dankzij de Thunderbolt NVMe multipathing, snelheden tot 5 Gbyte/seconde. Daarmee zou volgens de benchmarks het externe geheugen nog sneller zijn dan de interne drives van de laptop."

Door: Hans Steeman

Terug naar nieuws overzicht