F5 voegt beveiliging, multi-cloud networking en edge samen in een SaaS-platform

18-02-2022 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

F5 voegt beveiliging, multi-cloud networking en edge samen in een SaaS-platform

F5 introduceert F5 Distributed Cloud Services, een uitbreiding van het product- en dienstenportfolio van het bedrijf rondom applicatielevering en -beveiliging. F5 voegt hiermee beveiliging, multi-cloud networking en edge-based computing-oplossingen samen in een gecombineerd software-as-a-service platform.

Het F5 Distributed Cloud Platform biedt cloud-native SaaS-gebaseerde app-beveiligings- en delivery-diensten. Deze diensten worden centraal beheerd, maar kunnen overal worden ingezet. De eerste nieuwe oplossing op het platform is F5 Distributed Cloud WAAP (Web Application and API Protection), dat meerdere beveiligingsmogelijkheden van F5-technologieën samenbrengt in één SaaS-oplossing.

Complexe app-portfolio's en multi-cloud implementaties

Organisaties vertrouwen steeds meer op complexe app-portfolio's en multi-cloud implementaties om concurrerend te blijven en te voldoen aan de vraag van consumenten. Uit het aankomende F5 2022 State of Application Strategy Report blijkt dat maar liefst 88 procent van de organisaties zowel legacy als moderne applicatiearchitecturen gebruikt. Daarnaast werkt 70 procent in meerdere clouds, waardoor de potentiële blootstelling aan aanvallen toeneemt, omdat bedrijven gedwongen worden afzonderlijke en vaak inconsistente beveiligingscontroles in te zetten in verschillende omgevingen.

"Applicaties en alle digitale activiteiten die ze aansturen, zijn een fundament geworden voor het verbinden van mensen en hun handelen, en een platform voor belangrijke bedrijfsinnovatie en marktcreatie", zegt François Locoh-Donou, President en CEO van F5. "Het is onze missie om organisaties te helpen deze applicaties te beschermen tegen het voortdurende spervuur van cyberaanvallen. De introductie van F5 Distributed Cloud Services is belangrijk omdat het klanten een eenvoudigere manier biedt om de complexe uitdaging van moderne applicatiebeveiliging te beheren."

F5 Distributed Cloud Services

F5 Distributed Cloud Services is gebouwd op een combinatie van het platform, diensten die zijn overgenomen van Volterra en beveiligingsdiensten van F5 en Shape. Ze zijn hierdoor inzetbaar in multi-cloud, datacenter en edge-omgevingen, bieden end-to-end zichtbaarheid en beleidscontrole over alle apps in een enkel dashboard en vormen een geïntegreerd wereldwijd privénetwerk in meer dan 20 grootstedelijke gebieden.

Er zijn verschillende aanvullende F5 Distributed Cloud Services beschikbaar voor klanten. F5 Distributed Cloud Multi-Cloud Transit maakt multi-cloud networking (MCN) functionaliteit mogelijk met veilige en high-performance verbinding tussen clouds en een netwerk-firewall. F5 Distributed Cloud Load Balancer en Kubernetes Gateway biedt een geïntegreerde load balancer met Kubernetes en API-gateways voor het implementeren van moderne workloads en microservices over gedistribueerde clusters, locaties en cloudproviders.

Edge

Het platform heeft ook cloud-native computing-mogelijkheden aan de rand van het netwerk, bekend als een app delivery network (ADN). Deze verbeteren de eindgebruikerservaring door applicaties te distribueren naar de rand van het F5 Global Network.

De introductie is ook gelijk de start van een vereenvoudiging van de naamgeving in het portfolio. Veel F5, Shape en Volterra diensten zijn hernoemd tot F5 Distributed Cloud Services, waaronder F5 Distributed Cloud Bot Defense, F5 Distributed Cloud DDoS Mitigation, F5 Distributed Cloud WAF, en F5 Distributed Cloud API Security.

F5 Distributed Cloud WAAP

De eerste nieuwe dienst van F5 Cloud Services is F5 Distributed Cloud WAAP. De dienst vereenvoudigt de beveiliging en automatiseert processen, zodat applicatieteams zich kunnen richten op het leveren van functies en functionaliteit. Het SaaS-gebaseerde aanbod consolideert F5's web application firewall, bot mitigation, DDoS en API-bescherming in een enkele, eenvoudig te implementeren oplossing. Dit stelt SecOps- en DevOps-teams in staat om een consistent beveiligingsbeleid af te dwingen, ongeacht waar applicaties moeten worden ingezet.

De nieuwe oplossing voegt allerlei F5-technologieën voor applicatiebeveiliging samen, waaronder applicatiebescherming van F5 Advanced WAF, API-beveiliging op basis van Volterra's op machine learning gebaseerde auto-discovery en detectie van opvallendheden, verdediging tegen bots op basis van F5 Shape AI-technologie, en wereldwijde DDoS-bescherming.

F5 Distributed Cloud WAAP is nu wereldwijd verkrijgbaar bij F5 en wordt eind februari gelanceerd in de Azure Marketplace.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud