Witold Kepinski - 16 februari 2022

IBM koopt Microsoft Azure consultancy specialist Neudesic

IBM koopt Microsoft Azure consultancy specialist Neudesic image

IBM heeft aangekondigd dat het Neudesic voor een onbekend bedrag heeft overgenomen, een Amerikaans adviesbureau voor cloudservices dat voornamelijk gespecialiseerd is in het Microsoft Azure-platform, naast het inbrengen van vaardigheden in multicloud. Deze overname zal IBM's portfolio van hybride multicloud-services aanzienlijk uitbreiden en de hybride cloud- en AI-strategie van het bedrijf verder bevorderen.

IBM blijft investeren in zijn hybride cloud- en AI-strategie en breidt zijn technologie, vaardigheden en mogelijkheden voor cloudservices uit om te voldoen aan de groeiende vraag naar hybride cloudbehoeften van klanten. Met inbegrip van Neudesic, heeft IBM meer dan 20 bedrijven overgenomen sinds Arvind Krishna CEO werd in april 2020. Het nieuws  bouwt voort op IBM's eerdere acquisities van cloudtransformatiemogelijkheden, waaronder Sentaca, SXiQ, BoxBoat, Nordcloud en Taos.

Om de operationele flexibiliteit te verbeteren, investeren bedrijven agressief in hun applicatieportfolio, en volgens IDC beschouwt 69 procent van de bedrijven wereldwijd applicatiemodernisering als een topprioriteit of hoge prioriteit . Het vermogen om digitale transformatie te versnellen door middel van applicatie-ontwikkeling, modernisering en datamogelijkheden, mogelijk gemaakt door de cloud, speelt een belangrijke rol bij het bereiken van hun operationele doelen. Toch hebben ondernemingen te maken met een acuut tekort aan cloud-native vaardigheden.

"Als een van de toonaangevende cloudplatforms is Microsoft Azure de sleutel tot het vermogen van veel van onze klanten om te moderniseren en te innoveren", zegt John Granger , Senior Vice President, IBM Consulting. "Neudesic voegt diepgaande Azure cloud-, data-engineering- en data-analyse-expertise toe om de hybride cloudreizen van onze klanten te versnellen. Dit bouwt voort op IBM's eerdere acquisities van cloudtransformatiemogelijkheden vorig jaar."

"Klanten zorgen voor een ongelooflijke versnelling van Microsoft-cloudservices, en het is belangrijker dan ooit om vertrouwde partners, zoals IBM, te hebben die bekwaam zijn in onze technologie", zegt Judson Althoff , Executive Vice President en Chief Commercial Officer bij Microsoft. "Neudesic en Microsoft stellen ondernemingen in staat hun bedrijfsresultaten te behalen met ons Azure-platform, gebruikmakend van een combinatie van services en IP. Met deze overname krijgt IBM Consulting nog meer mogelijkheden en middelen om klanten te helpen slagen op hun digitale transformatietraject."

Neudesic, met hoofdkantoor in Irvine, Californië , heeft meer dan 1.500 cloud- en data-experts verspreid over de VS en India . Neudesic biedt een volledige reeks diensten voor digitale transformatie op het gebied van advies, applicatieontwikkeling, cloudmigratie, DevOps, integratie, data-engineering, datavisualisatie en hyperautomatisering. Neudesic is een vooraanstaande wereldwijde Microsoft-oplossingspartner en heeft diepgaande expertise op het gebied van technologietransformatie en het leveren van Microsoft Azure-cloudservices aan klanten in de gezondheids- en biowetenschappen, financiële dienstverlening, energie en nutsbedrijven, professionele dienstverlening en detailhandel.

De cloud- en dataconsultants van Neudesic zullen toetreden tot IBM Consulting's groeiende hybride cloudservices-activiteiten, waardoor IBM beter in staat is klanten te helpen aan hun zakelijke behoeften te voldoen met multicloud-technologieën. Neudesic breidt de vaardigheden en certificeringen van IBM Consulting uit naar het hybride cloud-ecosysteem, waaronder Microsoft, AWS, Google Cloud Platform, Databricks, Snowflake, Denodo, Kubernetes, MuleSoft, RedHat, Salesforce, UIPath, SAP en Oracle.

"Als Microsoft Gold Partner met meerdere Azure-competenties is Neudesic verheugd om de hybride cloudstrategie van IBM te verbeteren met uitgebreide Azure-mogelijkheden", zegt Parsa Rohani , medeoprichter en CEO van Neudesic. "De combinatie van onze capaciteiten met IBM's hybride cloudvisie en schaal zal zorgen voor nog meer impactvolle innovatie voor klanten."

Financiële details van de deal zijn niet bekendgemaakt. IBM en Neudesic hebben een definitieve overeenkomst getekend die leidt tot de overname van IBM in het vierde kwartaal van 2021.