Witold Kepinski - 16 februari 2022

Billtrust neemt Order2Cash over

Billtrust neemt Order2Cash over image

Billtrust, speler op het gebied van B2B-automatisering van debiteurenbeheer en geïntegreerd betalingsbeheer, kondigt de overname voor een onbekend bedrag aan van het Nederlandse bedrijf Order2Cash, bekend van hun B2B order-to-cash platform. De overname volgt op de acquisitie van iController in oktober 2021, waardoor het bedrijf zijn Europese en wereldwijde aanwezigheid verder uitbreidt.

De overname volgt op de aankoop van iController in oktober 2021 , waardoor de Europese aanwezigheid van het bedrijf, de wereldwijde aanwezigheid en het vermogen om zijn innovatieve Business Payments Network (BPN) uit te breiden, worden vergroot.

Al meer dan 20 jaar streeft elk bedrijf een vergelijkbare visie na om B2B-betalingen voor zijn klanten te stroomlijnen en te versnellen. Nu krijgen die klanten toegang tot een breder platform van SaaS-modules en een wereldwijd B2B-betalingsnetwerk in een tijd waarin het van cruciaal belang is om debiteuren digitaal te transformeren om de cashflow te maximaliseren. Het zakelijke klantenbestand van Order2Cash, de wereldwijde interoperabiliteitsmogelijkheden en de gevestigde verbindingen met meer dan 70 B2B- en B2G-e-factureringsnetwerken zullen het bereik van BPN verbreden om volledig compatibele en veilige e-facturering op meerdere markten te leveren. Als een open netwerk dat kopers en leveranciers ondersteunt, waardoor zowel crediteuren- als debiteurenplatforms facturen, betalingen en overmakingsgegevens kunnen uitwisselen, levert BPN facturen aan meer dan 170 toonaangevende crediteurenportals (AP).

"We zijn verheugd Frank Hoekstra, Marco Eeman en het Order2Cash-team te verwelkomen in de Billtrust-familie", aldus Steve Pinado, president van Billtrust. "Deze strategische acquisitie sluit perfect aan bij ons groeiplan om wereldwijd uit te breiden met bedrijven die complementaire expertise, gedeelde waarden en lokale marktaanwezigheid bieden. Ons EU-team telt nu meer dan 100 leden en bedient meer dan 700 klanten, en versnelt onze wereldwijde expansie."

"Namens ons Order2Cash-team zijn we verheugd en verheugd om te combineren met Billtrust, een echte marktleider en innovator", aldus Frank Hoekstra, CEO van Order2Cash. "Sinds 2000 hebben we gewerkt om de digitale transformatie van AR snel en eenvoudig te maken en tegelijkertijd B2B-facturering en -betalingen te stroomlijnen. Billtrust biedt ons een geweldige kans om onze gezamenlijke commerciële en industriële ervaring te benutten en alle klanten betere toegang tot een wereldwijde markt te bieden. Door samen te werken, kunnen we de snelheid en kwaliteit van de dienstverlening blijven bieden die nodig is om in het huidige digitale landschap te opereren."