Vectra AI benoemt Willem Hendrickx tot Chief Revenue Officer

Willem Hendrickx

15-02-2022 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Vectra AI benoemt Willem Hendrickx tot Chief Revenue Officer

Vectra AI, speler in AI-gedreven detectie en respons op het gebied van cyber dreigingen voor hybride en multi-cloud ondernemingen, heeft Willem Hendrickx als Chief Revenue Officer (CRO) benoemd. Als CRO zal Hendrickx een centrale rol spelen in Vectra's wereldwijde expansieplannen, en is hij eindverantwoordelijk voor de relatie met klanten en partners. Deze benoeming volgt op een jaar van uitzonderlijke groei nu de vraag naar Vectra's oplossingen voor het detecteren en bestrijden van cyber dreigingen exponentieel toeneemt.

"In de afgelopen maanden zijn we getuige geweest van de schadelijkste cyberaanvallen in onze geschiedenis. Ondernemingen over de hele wereld adopteren en implementeren in hoog tempo detectie- en responsoplossingen om dekking te bieden in cloud-, datacenter- en SaaS-omgevingen", zegt Hitesh Sheth, President en CEO van Vectra AI. "Dit heeft in het afgelopen jaar geresulteerd in een snelle groei voor Vectra. Ik ben verheugd met de benoeming van Willem als CRO. Hij zal een belangrijke rol spelen bij de verdere expansie en opschaling van ons bedrijf wereldwijd, met een primaire focus op innovatie en disruptief denken."

Voordat hij CRO werd, werkte Hendrickx als SVP International bij Vectra. In deze hoedanigheid hielp hij de bedrijfsactiviteiten in de EMEA en in de APJ-regio fundamenteel te transformeren en uit te breiden. Met meer dan 25 jaar ervaring, heeft Willem eerder verschillende leidinggevende posities bekleed bij EMC / Dell, Nokia, Alcatel-Lucent en Riverbed Technology.

"De securitymarkt voor ondernemingen zet zich steeds meer af van verouderde preventieve beveiligingsoplossingen en zoekt naar geavanceerde detectie- en responsmogelijkheden die nodig zijn om aanvallers te ontdekken en te stoppen," zegt Willem Hendrickx. "Vectra blijft zich vestigen als een toonaangevend cybersecurity bedrijf dat organisaties beschermt tegen de volgende golf van bedreigingen. Ik kijk ernaar uit om onze activiteiten verder te laten groeien in bestaande en nieuwe regio’s.”

Na een periode van enorme groei heeft Willem Hendrickx zijn voorganger, Marc Gemassmer, een nieuwe rol aangenomen als General Manager van Vectra’s identity en Software-as-a-Service (SaaS) oplossing. Vorige maand nam Vectra Siriux over. In samenwerking met Aaron Turner, oprichter en CEO van Siriux Technologies, gaat Marc Gemassmer deze acquisitie in goede banen leiden en het bedrijf positioneren als de enige leverancier die klanten in staat stelt om actieve bedreigingen in cloud identity en SaaS-applicaties veilig te configureren en op te sporen.

"Het aantal SaaS-aanvallen groeit exponentieel en de overname van Siriux biedt Vectra AI een belangrijke basis om deze kritieke security gap voor klanten te dichten", zegt Marc Gemassmer. "Ik kijk ernaar uit om samen te werken met Aaron om Vectra in de markt te zetten als de enige leverancier die SaaS-configuraties beveiligt en dat verenigt met detectie en respons van actieve bedreigingen in SaaS-applicaties."

Terug naar nieuws overzicht