Tricentis koopt AI SaaS testplatform Testim

14-02-2022 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Tricentis koopt AI SaaS testplatform Testim

Tricentis, een spelerr in testautomatisering voor moderne cloud- en bedrijfsapplicaties, heeft de overname aangekondigd van Testim, een op AI gebaseerd SaaS-testautomatiseringsplatform.

Testim breidt Tricentis' eigen AI-aangedreven continue testplatform uit en zal het bedrijf helpen de testautomatisering verder te vereenvoudigen, waardoor organisaties snel en gemakkelijk veerkrachtige end-to-end-tests kunnen creëren.

In de huidige digitale economie moeten organisaties sneller dan ooit handelen om snelle innovatie te leveren zonder concessies te doen aan de kwaliteit, aldus Ticentis. Traditionele testframeworks zijn echter traag, vereisen uitgebreide codeervaardigheden, zijn moeilijk op grote schaal te beheren en breken vaak wanneer toepassingen veranderen. Testim pakt deze uitdagingen aan door op AI gebaseerde SaaS-testautomatisering te leveren die het schrijven van tests aanzienlijk vereenvoudigt, zo meldt Tricentis.

Tegen 2025 zal 70% van de ondernemingen actief gebruik hebben gemaakt van AI-augmented testing, tegen 5% in 2021. Tegen 2025 zullen organisaties die de mogelijkheid om AI-augmented testing te gebruiken, twee keer zoveel uitgeven veel inspanning op het gebied van testen en het verhelpen van defecten in vergelijking met hun concurrenten die profiteren van AI, aldus onderzoeksbureau Gartner.

Terug naar nieuws overzicht