Nederlandse leverancier blijkt favoriet voor cloud diensten

Ruud Alaerds

Nederlandse leverancier blijkt favoriet voor cloud diensten

Simom Besteman

14-02-2022 | door: Blog
Deel dit artikel:

Nederlandse leverancier blijkt favoriet voor cloud diensten

Uit de Dutch Cloud Adoptie Monitor 2020-2021, een onderzoek onder ruim 200 bedrijven, blijkt dat bijna de helft van de bedrijven en instellingen in Nederland een partij uit Nederland inschakelt voor begeleiding in en rond het gebruik van de cloud.

Uit het onderzoek blijkt dat maar liefst 28,6% procent bij voorkeur hun lokale IT leverancier inschakelt voor clouddiensten. Zoveel mogelijk lokaal en in één hand dus. Ook Nederlandse dienstverleners of hosting bedrijven zijn vaak genoemd als leverancier. In deze blog alvast een sneak preview van de resultaten.

Voor kleinere bedrijven valt op dat daar nog vaker sprake is van de inschakeling van een ‘eigen’ lokale IT dienstverlener, in ruim 32% van de gevallen kiest men daar voor een lokale dienstverlener. Grotere bedrijven schakelen naast het gebruik van een cloud platform als Azure of AWS (bijna 25% van de gevallen) vaker een Nederlandse hosting partij of service provider in.

Als branche organisatie voor Nederlandse cloud-, hosting- en internetbranche juichen we toe dat Nederlandse bedrijven zo massaal kiezen voor een Nederlandse partij voor hun clouddienstverlening.

Wat ons betreft wordt dit alleen maar meer! Het credo ‘koop Nederlandse waar’ staat centraal in onze activiteiten het komende jaar. Hierover later meer. Over twee weken delen we een ander opzienbarend resultaat uit de Dutch Cloud Adoptiemonitor.

Door: Ruud Alaerds en Simon Besteman, Dutch Cloud Community

Terug naar nieuws overzicht
Cloud