Salt Security haalt flink bedrag aan kapitaal op

10-02-2022 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Salt Security haalt flink bedrag aan kapitaal op

Salt Security, een API security specialist, heeft aangekondigd dat het 140 miljoen dollar heeft opgehaald in Series D-financiering, geleid door CapitalG, het onafhankelijke groeifonds van Alphabet, met deelname van alle bestaande investeerders.

De laatste investering brengt de waardering van Salt Security op 1,4 miljard dollar, het versterken van zijn positie in de API-beveiligingsmarkt met financiering, waardering en zijn Fortune- en Global 500-ondernemingen. Salt Security zal het extra kapitaal gebruiken om de R&D-investeringen uit te breiden, de verkoop en marketing aan te wakkeren en haar internationale activiteiten sneller uit te breiden om het groeiende aantal cyberbedreigingen gericht op API's aan te pakken.

De investering door CapitalG, minder dan acht maanden nadat Salt Security zijn Series C-ronde van 70 miljoen dollar had opgehaald , komt omdat de vraag naar API-beveiliging stijgt, waarbij bedrijven de API's moeten beschermen die hun digitale transformatie, applicatiemobilisatie en andere IT-moderniseringsinitiatieven stimuleren. Deze ronde brengt de totale financiering van het bedrijf op 271 miljoen dollar, met 210 miljoen dollar opgehaald in de afgelopen 12 maanden.

Alle investeerders die Salt Security in eerdere rondes hebben gesteund, hebben ook deelgenomen aan deze verhoging, waaronder Sequoia Capital, Y Combinator, Tenaya Capital, S Capital VC, Advent International, Alkeon Capital en DFJ Growth.

Na de Salt Security Series C-ronde in mei 2021 breidde het bedrijf snel uit, nam verschillende belangrijke leiders in de sector aan en startte wereldwijde activiteiten in EMEA en LATAM. Salt heeft ook de bevindingen en analyse van zijn veiligheidsonderzoeksafdeling, Salt Labs , openbaar gemaakt, zodat Salt nu de bredere industrie kan informeren over de nieuwste API-bedreigingen door kwetsbaarheidsonderzoek en andere gemeenschapsrapporten te publiceren van het enige op API gerichte beveiligingsonderzoeksteam in de branche.

Salt heeft ook verschillende leidinggevenden aangenomen op verschillende functionele gebieden, waaronder:

Kfir Lippmann, CFO, die vanaf het begin de financiën bij Monday.com leidde, toen het 40 werknemers had tot aan de beursgang

Yaniv Balmas, VP Research, leidt Salt Labs na acht jaar cyberonderzoek bij Check Point Software Technologies te hebben geleid

Jon Peppler, VP van wereldwijde kanalen, die kanaalinitiatieven leidde bij Bitglass, Menlo Security en Proofpoint

Nico Wagemans, Sales Director voor EMEA, die leidinggevende salesfuncties bekleedde bij Nutanix en Cohesity

Daniela Costa, Sales Director voor LATAM, die leidinggevende salesfuncties bekleedde bij Arcserve en CA Technologies

API als basis voor innovatie

"API's vormen de basis voor innovatie in de huidige economie. Onze visie voor Salt Security is altijd geweest om het voor bedrijven veiliger en gemakkelijker te maken om te innoveren door API's te beveiligen in het licht van een groeiend en dynamisch aanvalsoppervlak", zegt Roey Eliyahu, CEO en mede-oprichter, Salt Security. "We zijn vereerd om CapitalG als onze strategische partner te hebben, aangezien we deze visie op wereldwijde schaal realiseren en onze voorsprong in deze belangrijke industrie vergroten."

Terug naar nieuws overzicht
Security