IBM FlashSystem Cyber Vault biedt weerbaarheid tegen ransomware

10-02-2022 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

IBM FlashSystem Cyber Vault biedt weerbaarheid tegen ransomware

IBM heeft IBM FlashSystem Cyber Vault onthuld om bedrijven te helpen ransomware en andere cyberaanvallen beter te detecteren en snel te herstellen. Het bedrijf kondigde ook nieuwe FlashSystem data storage modellen aan, gebaseerd op IBM Spectrum Virtualize om een enkele en consistente besturingsomgeving te bieden, die zijn ontworpen om de cyberveerkracht en applicatieprestaties binnen een hybride cloudomgeving te vergroten.

Volgens het IBM Cyber Resilient Organization-onderzoek meldde 46 procent van de ondervraagde respondenten de afgelopen twee jaar een ransomware-aanval te hebben meegemaakt. Nu het aantal cyberaanvallen blijft toenemen en de gemiddelde hersteltijd van dagen of zelfs weken , zijn de bedrijfs- en reputatierisico's ongekend. Zelfs met preventie- en detectietactieken, moeten organisaties ook klaar zijn om hun activiteiten snel te herstellen om verlies van zakelijke en andere kosten tot een minimum te beperken.

De eis van cyberweerbaarheid aanpakken

Als onderdeel van een uitgebreide suite van oplossingen voor gegevensbestendigheid heeft IBM vandaag FlashSystem Cyber Vault onthuld, ontworpen om alle fasen van het herstel van cyberaanvallen te stroomlijnen en de algehele hersteltijd te verkorten. Door gegevens actief in realtime te bewaken, is FlashSystem Cyber Vault ontworpen om het herstel van ransomware te versnellen op basis van gevalideerde herstelpunten, waardoor organisaties sneller een schone kopie van hun gegevens kunnen herstellen.

"Omdat bedrijven te maken hebben met toenemende beveiligingsrisico's, moeten ze anticiperen op en zich voorbereiden op cyberaanvallen, naast het maximaliseren van de bedrijfsflexibiliteit van de dagelijkse activiteiten", zegt Denis Kennelly, General Manager, IBM Storage. "IBM FlashSystem Cyber Vault en onze meest geavanceerde FlashSystem-opslag zijn specifiek ontworpen om de prestatie- en beveiligingsniveaus aan te pakken die onze hybride cloudklanten eisen."

In het licht van de huidige beveiligingsuitdagingen kiezen organisaties voor een alomvattende benadering van cyberweerbaarheid en implementeren ze oplossingen om cyberaanvallen te voorkomen en te herstellen. De IBM FlashSystem Cyber Vault-oplossing vormt een aanvulling op IBM Safeguarded Copy voor IBM FlashSystem-arrays. FlashSystem Cyber Vault scant automatisch de kopieën die regelmatig door Safeguarded Copy worden gemaakt, op zoek naar tekenen van gegevenscorruptie die is geïntroduceerd door malware of ransomware. Deze scan heeft twee doelen. Het kan helpen een klassieke ransomware-aanval snel te identificeren zodra deze is begonnen. En het is ontworpen om te helpen identificeren welke gegevenskopieën niet zijn aangetast door een aanval. Gewapend met deze informatie zijn klanten gepositioneerd om sneller te identificeren dat een aanval gaande is en om sneller een schone kopie van hun gegevens te identificeren en te herstellen.

"Cyberveerkracht is duidelijk een topprioriteit voor onze klanten", zegt David Chancellor , Director Enterprise Systems, IBM Business Partner Gulf Business Machines. "Onze klanten zijn op zoek naar manieren om zich beter voor te bereiden op mogelijke cyberaanvallen; IBM Cyber Vault is de ideale keuze. Het is niet alleen ontworpen om eenvoudig toe te voegen aan een bestaande FlashSystem-implementatie, maar het vermogen om hersteltijden te helpen verkorten, is precies wat cyber veerkrachtteams moeten het bedrijf draaiende houden."

Ultra-performant IBM FlashSystem richt zich op monolithische multi-engine arrays en versnelt hybride cloud use-cases
IBM FlashSystem levert schaalbare prestaties en capaciteit (1PBe per rack-eenheid) die voldoen aan de prestatie-eisen van kritieke en operationele workloads zonder afbreuk te doen aan hun efficiëntiedoelstellingen. IBM FlashSystem is ontworpen op een enkele architectuur met een gemeenschappelijke besturingsomgeving en biedt klanten een hybride cloudopslagplatform van edge-to-core-to-cloud(s).

Pak de prestatie-eisen van tijdgevoelige workloads aan: IBM verlegt met de dual multi-core controller en computationele opslagarchitectuur van het IBM FlashSystem-portfolio de grenzen van doorvoer en latentie, terwijl het enterprise-class veerkracht levert voor kritieke en operationele workloads.

Verlicht de beperkingen van datacenterbronnen met workloadconsolidatie: FlashSystem 9500 is gebouwd voor groeiende ondernemingen die de hoogste capaciteit en veerkracht nodig hebben en biedt tweemaal de maximale prestaties, 4 connectiviteit, NVMe-flashdrives en capaciteit van FlashSystem 9200 en tot 50% meer cache (3TB) en ondersteunt een maximale effectieve capaciteit van 4,5 PB per besturingsbehuizing. 5 ,6

Doelgericht overstappen op Hybrid Cloud: door te vertrouwen op IBM's Spectrum Virtualize en Spectrum Virtualize for Public Cloud, profiteren klanten van IBM's gemeenschappelijke opslagomgeving die een consistente set dataservices en operationele mogelijkheden levert met cloudachtige consumptiemodellen aan de rand van het datacenter, in de core en in publieke cloudplatforms. Bovendien kunnen klanten traditionele en legacy-opslag hergebruiken van andere leveranciers die zijn gevirtualiseerd achter IBM's SAN Volume Controller om dezelfde gegevens en operationele services uit te breiden naar bestaande IT-investeringen.

Zorg voor een efficiënt datacenter: Bedrijven staan tegenwoordig onder druk om waar mogelijk te automatiseren om de efficiëntie te verhogen. De enkele besturingsomgeving waarop de geavanceerde IBM FlashSystem-opslagmodellen zijn gebaseerd, IBM Spectrum Virtualize, kan gegevensbeheer vereenvoudigen en automatiseren.

Eenvoudige en gestandaardiseerde technische ondersteuning

IBM Storage Expert Care biedt aanvullende, geoptimaliseerde, flexibele services voor het onderhouden van IBM FlashSystem. Klanten kiezen op het moment van verkoop eenvoudig uit Basic, Advanced of Premium-ondersteuning op de IBM FlashSystem 7300 of 9500, wat helpt om de dreiging van uitval te verminderen en de IT-infrastructuur te optimaliseren, terwijl het IT-personeel gefocust blijft op bedrijfskritieke doelen.

Terug naar nieuws overzicht
Security