Wouter Hoeffnagel - 07 februari 2022

Amerikaanse student weigert Tesla in ruil voor offline halen Twitter-bot

Amerikaanse student weigert Tesla in ruil voor offline halen Twitter-bot image

Een negentienjarige Amerikaanse student slaat een aanbod van Tesla-topman Elon Musk voor een Tesla Model 3 af. Musk wil dat de student stopt met het volgen van zijn privévliegtuig met behulp van een Twitter-bot.

Het gaat om Jack Sweeney, die een Twitter-account beheert dat automatisch alle vluchten van het privévliegtuig van Musk in kaart brengt. De topman van Tesla en SpaceX verzocht Sweeney eerder al het account uit de lucht te halen en bood hem tot 5.000 dollar. Musk stelde hierbij dat het account voor hem veiligheidsrisico's oplevert.



Sweeney ging hiermee niet akkoord en vroeg Musk om 50.000 dollar voor zijn studie of een Tesla. Scott Painter, eigenaar van een leasebedrijf, biedt Sweeney nu een Tesla Model 3 aan. Sweeney mag de Tesla drie jaar lang gebruiken, indien hij stopt met zijn Twitter-account. Sweeney wil het voertuig echter na drie jaar niet teruggeven en is daarom niet op het aanbod ingegaan.

De student volgt overigens niet alleen de vluchten van Musk via een Twitterbot, maar ook die van andere topmensen. Denk hierbij an Bill Gates en Jeff Bezos.