Minio krijgt unicorn status

09-02-2022 | door: Hans Steeman
Deel dit artikel:

Minio krijgt unicorn status

Minio, de in Palo Alto gevestigde specialist in open source S3-objectstorage, heeft een nieuwe levensfase bereik. Bij een recente investeringsronde haalde men 103 miljoen dollar op en verwierf daarmee officieel de status unicorn (een niet beursgenoteerde oftewel privately owned onderneming met een marktwaarde van 1 miljard of meer).

Minio is al jaren zeer succesvol bij het ontwikkelen van een open source S3 object store die op elke storage-omgeving te gebruiken is. Omdat het bedrijf de open source strategie volgt, Minio is volledig software gedefinieerd, werkt op basis van Kubernetis containers en is 100% open source onder GNU AGPL v3, heeft het geen dure verkooporganisatie nodig en is het met slechts 45 medewerkers in staat geweest in recordtempo te groeien naar het huidige niveau.

CEO Anand Babu Periasamy: “Iedereen springt nu op onze trein. De klant wenst een open formaat voor zijn dataopslag en de object storage heeft de voorkeur. Er is een duidelijk verschuiving van NAS naar objectstore. We hebben bewezen de belofte van de beste object store waar te kunnen maken.” Op basis van Kubernetes levert Minio schaalbare, veilige, S3-compatibele objectopslag in elke publieke cloud. Er is dus nooit sprake van enige vendor lock-in. Het brengt de cloud terug tot zijn essentie: commodity computing, netwerken en drives.

De grote schare aan gebruikers en ontwikkelaars die Minio in zijn doelgroep heeft, helpen bij het ontwikkelen van de juiste denkrichting. Veel van de software wordt door de community ontwikkeld in Go en GoAsm (Go met aseembly language).

Door: Hans Steeman

Terug naar nieuws overzicht