Digital Workplace Innovator of the Year: wie wint deze award?

Digital Workplace Innovator of the Year: wie wint deze award?

07-02-2022 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Digital Workplace Innovator of the Year: wie wint deze award?

Axians had vorig jaar de primeur: de leverancier van IT-oplossingen won als eerste de Dutch IT-channel Award in de toen nieuwe categorie Digital Workplace Innovator of the Year. Dit jaar gaat de strijd tussen Cisco, Dell, ServiceNow, VMware en Zoom. Wie heeft de beste werkplekoplossing?

De genomineerden in deze categorie zijn:

Gaat het om thuiswerkoplossingen, dan viel Cisco in 2021 op met de suite Webex. Webex werd opgericht in 1995 in Californië als leverancier van applicaties voor webconferencing en videoconferencing, en in 2007 overgenomen door Cisco. Webex kreeg er de afgelopen twaalf maanden zo'n duizend innovaties bij, zoals Webex Hologram, een real-time holografische vergaderoplossing die gebruik maakt van augmented reality-headsets. Maar ook Collaboration Insights is nieuw, een oplossing die bedrijven helpt teamvermoeidheid te bestrijden en te waken over het welzijn van medewerkers. Het vernieuwde Webex is volgens Cisco de eerste suite voor hybride werk die vergaderingen, oproepen, berichten, polls en evenementen combineert in één aanbod.

Dell Technologies was in 2021 van grote waarde voor het Rijksmuseum, dat net als andere culturele instellingen veel last had van de COVID-pandemie. Met slimme IT-oplossingen wilde het museum belangrijk onderzoek en conserveringswerk voortzetten. De al langer bestaande samenwerking met Dell Technologies werd daarom geïntensiveerd, om digitale werkplekken te realiseren. Met laptops, desktops en monitoren van Dell konden werknemers hun dagelijkse werkzaamheden thuis of elders weer oppakken, en met meer specialistische producten, zoals de rekenkrachtige Dell Precision-laptops, kon ook het digitaliseringswerk al snel worden hervat. Voor bezoekers kon het museum dankzij technologische tools voor een belangrijk deel virtueel open.

ServiceNow 'laat werk beter werken voor mensen'. Met het cloudgebaseerde Now-platform en de oplossingen die daarop draaien, hebben organisaties en hun werknemers digitale workflows die de gebruikservaring en de productiviteit aanzienlijk verbeteren, zo belooft het Amerikaanse softwarebedrijf. Vanwege de coronacrisis lanceerde ServiceNow al in 2020 Safe Workplace, een suite met zeven apps en een dashboard, ontwikkeld om bedrijven te helpen om op de werkplek de gezondheid en de veiligheid van medewerkers optimaal te waarborgen. Nieuw is ook de 'Now Platform Rome release', met nieuwe mogelijkheden om met onder meer artificial intelligence (AI) slimmer, eenvoudiger en efficiënter te werken, vanaf elke gewenste locatie.

VMware toont zich met VMware Workspace ONE een echte innovator. Een goed voorbeeld van wat VMware Workspace ONE voor een organisatie kan betekenen, zagen ze bij de gemeente Haarlem in maart 2020, toen op stel en sprong 1500 mensen thuis moesten werken. Het hielp dat Haarlem al daarvoor het datacenter had vernieuwd, maar de snelle uitrol van nieuwe werkplekken – 1500 in een week tijd! – is zeker ook te danken aan deze vooruitstrevende VMware-technologie. Dankzij VMware Workspace ONE had iedereen binnen een week weer toegang tot de data en tools, en kon de dienstverlening aan burgers en bedrijven op niveau blijven.

Zoom was in 2021 druk met het thema 'back to normal'. Werknemers keren langzaam terug naar kantoor, maar tegelijk is het thuiswerken een blijvertje, verwacht deze Amerikaanse leverancier van platforms voor videoconferenties, online-vergaderingen, chatsessies en mobiele samenwerking. Zoom ondersteunt organisaties met een handboek en een checklist voor drie nieuwe werkvormen: volledige terugkeer naar kantoor, volledig remote werken of een hybride (tussen)vorm. Voor elke vorm heeft het Zoom-platform oplossingen die organisaties ontzorgen met innovatieve werkplekken. De drie verschillende werkvormen zijn opgebouwd uit pijlers als 'communicatie' en 'collaboratie', maar ook 'gezondheid en veiligheid'. Met het E911-platform kunnen organisaties bijvoorbeeld omgevingsfactoren monitoren, zoals luchtkwaliteit.

Breng uw stem uit via www.dutchitawards.nl

Terug naar nieuws overzicht
Dutch IT-channel Awards