Redactie - 07 februari 2022

GoStudent neemt Seneca Learning uit UK en het Spaanse Tus Media Groep over

GoStudent neemt Seneca Learning uit UK en het Spaanse Tus Media Groep over image

Als onderdeel van zijn voortdurende missie om de nummer 1 wereldwijde school en een aanbieder op het gebied van onderwijs te worden, heeft GoStudent de overname van twee Europese in het onderwijs actieve bedrijven aangekondigd. De EdTech unicorn zal, dankzij de overname van Seneca Learning, zijn productaanbod uitbreiden door de integratie van algoritmische lesstof.

Middels de overname van Tus Media, een open platform dat bijlessen aanbiedt, zal GoStudent zijn marktaandeel kunnen vergroten. Beide overgenomen bedrijven zullen onafhankelijk blijven opereren met hun huidige leiderschapsteams en gevestigde merken. Deze aankondiging komt slechts een maand nadat GoStudent in een Series-D financieringsronde 300 miljoen euro heeft opgehaald. In 2021 heeft het bedrijf Fox Education overgenomen, een Oostenrijkse alles-in-één schoolcommunicatie tool.

Overname Seneca Learning: een verrijking van GoStudents portfolio dankzij de toevoeging van adaptieve & op AI-gebaseerde lesstof 

Met een database van ongeveer 7 miljoen gebruikers, is Seneca Learning het snelst groeiende freemium huiswerk- en revisie platform van het Verenigd Koninkrijk. Het EdTech bedrijf gebruikt algoritmes zodat leerlingen bepaalde onderwerpen makkelijker kunnen onthouden. Kinderen kunnen kiezen uit meer dan 1.000 cursussen, ontwikkeld op basis van de richtlijnen van examencommissies. Met deze overname wil GoStudent de algoritmen & op AI-gebaseerde functies van Seneca Learning integreren in het GoStudent membership. Dit moet de ervaring van GoStudent haar gebruikers verder optimaliseren. Seneca Learning kan niet alleen worden gebruikt tijdens bijlessen, maar zal leerlingen ook smart learning content aanbieden die hen zal helpen om de lesstof in hun eigen tempo eigen te maken, ook buiten de lessen om.

"Het Verenigd Koninkrijk is één van de kernregios van GoStudent, we streven ernaar om marktleider te worden. We hebben geluisterd naar de behoeften van onze klanten, en het toevoegen van een content platform aan ons aanbod is een belangrijke strategische stap voor ons. Hierdoor kunnen we ons aanbod verder optimaliseren en diversifiëren", zegt Felix Ohswald, CEO en co-founder van GoStudent. GoStudent is voornemens om de diensten van Seneca Learning ook naar markten buiten het Verenigd Koninkrijk te brengen.

"De samenwerking met Felix en het GoStudent team zal ons in staat stellen om Senecas gratis content & gepersonaliseerde leerervaring met miljoenen studenten van over de hele wereld te delen. Het team is enthousiast om voort te borduren op ons succes in het Verenigd Koninkrijk en om ons product internationaal weg te zetten zodat we nog meer kinderen toegang kunnen geven tot een geweldige gratis opleiding”, zegt Stephen Wilks, mede-oprichter en CEO van Seneca Learning.

Overname van Tus Media: het vergroten van het marktaandeel

Tus Media, opgericht in 2011, is een open platform voor bijlesdocenten die gezamenlijk 4 miljoen studenten bedienen. Het bedrijf brengt docenten, studenten en scholen samen om online of offline bijles te regelen, op basis van de voorkeuren van de gebruiker. De eerste dienst van het bedrijf, tusclasesparticulares, is nu een toonaangevend platform voor het koppelen van studenten aan docenten in Spanje, en is snel gegroeid in verschillende Europese en LATAM-landen. De tweede onderneming van Tus Media,ClassGap, biedt een virtueel klaslokaal dat remote individuele les aanbiedt. Met de overname wil GoStudent profiteren van de strategische fit tussen de twee platforms. Door het aanbod uit te breiden, kan GoStudent zijn marktaandeel vergroten en wereldwijd meer gezinnen bereiken. Daarnaast zullen leerlingen die op zoek zijn naar gestructureerde, duurzame bijles ondersteuning voor de lange termijn, via de platforms van Tus Media, toegang kunnen krijgen tot de diensten van GoStudent.

"Albert Clemente is één van de meest gepassioneerde en toegewijde ondernemers uit het onderwijs die we ooit hebben ontmoet. Door met hem als partner samen te werken en van elkaar kunnen te leren, komen we weer een stap dichter bij ons doel: het worden van de nummer 1 wereldwijde school", zegt Gregor Müller, COO en co-founder van GoStudent.

"De overname door GoStudent geeft ons de mogelijkheid om Tus Media met al haar merken verder te op te schalen en uit te breiden naar nieuwe markten. Ik ben verheugd om mijn rol als CEO voort te zetten om het succes van Tus Media te waarborgen en het team verder te laten groeien!" zegt Albert Clemente, oprichter en CEO van Tus Media Group.

David González Castro, founder en CEO van Redarbor - de voormalige investeerder van Tus Media over de overname door GoStudent: “In 2018 hebben we ons voor 20 en later voor 30 procent ingekocht in Tus media. Na de overname door GoStudent zullen we ons als aandeelhouder terugtrekken. Ik ben erg trots op alle successen die we, in samenwerking met Albert Clemente, hebben geboekt. Albert en ik hebben elkaar ontmoet bij Anuntis en ik ben erg blij dat hij een bedrijf als GoStudent heeft gevonden zodat hij het bedrijf verder door kan ontwikkelen.”

Goetzpartners Corporate Finance trad op als exclusief M&A-adviseur voor GoStudent in beide transacties. J&A Garrigues trad op als juridisch adviseur bij de overname van Tus Media, terwijl Osborne Clarke UK optrad als juridisch adviseur bij de overname van Seneca Learning.

De oprichters van GoStudent willen dit jaar verdere overnamemogelijkheden blijven onderzoeken om een holistisch leer ecosysteem op te bouwen dat het onderwijs wereldwijd naar een hoger niveau zal tillen.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024